Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

Lindbom kartoitteli sopimustarjouksia mm. Puolasta ja Unkarista pitkälle syksyyn ja oli jo kesällä lähellä sopimusta Stal Ostrowin kanssa, mutta tuolloin yhteisymmärrystä ei vielä syntynyt.

Lokakuussa Ostrow palasi neuvottelupöytään Lindbomin kanssa, tällä kertaa tuloksellisesti. Kahden Puolan kautensa aikana Radomille 14,8 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden viimeistellyt Lindbom pitää sopimusta jälleen uutena kehitysaskeleena urallaan.

– Radom asetti virallisesti tavoitteensa aina pudotuspeleihin pääsemiseksi, mutta Ostrowilla on erityisesti penkin alle menneen 2019–20-kauden jälkeen pyrkimys runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja siitä mestaruuspeleihin, ”Calle” kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olen syksyn mittaan katsonut Ostrowin pelejä ja miettinyt joukkueen mahdollisuuksia ja näyttää siltä, että nyt minulla olisi mahdollisuuteni lyödä itseni läpi menestykseen tähtäävässä joukkueessa.

Seurajoukkuekaudella 2018–19 Ostrow vei nimiinsä Puolan cup-mestaruuden, jonka lisäksi joukkue saavutti Puolan hopeaa keväällä 2018. Seuran ensimmäistä mestaruutta Lindbomin kanssa tavoittelevat mm. aiemmin Puolan liigan MVP:ksi valittu James Florence, Topias Palmin seuratoverina Cremonassa viime kaudella pelannut kroaattiveteraani Josip Sobin sekä vuosikaudet Euroopassa pelannut amerikkalaispelinrakentaja Taurean Green.

– Ostrowin historia Puolan liigassa on aika lyhyt ja viime kauden pettymyksen jälkeen seurajohto lähti tähän kauteen kunnollisin panostuksin. Positiivista on sekin, että mikäli maailmantilanne sen sallii, Ostrowin kanssa pääsee pelaamaan myös FIBA Europe Cupia jossain vaiheessa kautta, Lindbom hymyilee.

– Iso kiitos kuuluu myös Helsinki Seagullsille, jonka kanssa olen saanut treenata loppukesän ja syksyn aikana. Gullsien kanssa treenaamisesta on ollut iso apu kunnon ylläpitämisessä ja uskon olevani valmis, kun Puolan liigapelit taas kutsuu.