NBA:n tulevan kauden kilpailukalenteri on lyöty lukkoon.

Jo aiemmin on uutisoitu, että runkosarjassa pelataan tulevalla kaudella 72 ottelua. Sarja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen osa pelataan 22.12.-4.3. Toinen osa sen sijaan pelataan 11.3.-16.5. Osien välissä on All-Star -tauko. NBA julkaisee ensimmäisen osan otteluohjelman 1.12. samalla, kun harjoituskausi pyörähtää käyntiin. Kausi pyritään saamaan päätökseen viimeistään 22. heinäkuuta, jotta NBA-pelaajat voivat osallistua olympialaisiin.

Niin ikään uutena asiana ensi kaudelle on tulossa Play-In -turnaus, jossa ratkotaan viimeiset pudotuspelipaikat.

Play-In -turnauksessa konferenssien sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet pelaavat miniturnauksen runkosarjan jälkeen. Seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet joukkueet kohtaavat ensin toisensa, josta voittaja saa paikan pudotuspeleissä. Myös yhdeksänneksi ja kymmenenneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat keskinäisen pelin. Tuon ottelun voittaja kohtaa seitsemännen ja kahdeksannen välisen ottelun häviäjän ja siinä ratkaistaan samalla viimeinen pudotuspelijoukkue.