Lauri Markkanen liekeissä Bullsin voitossa – ylsi kauden parhaaseensa

Chicago Bulls katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa NBA:ssa, kun chicagolaiset päihittivät Dallas Mavericksin vieraissa 117-101 (67-52). Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies keräten 29 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan.

Markkanen oli mainiossa vireessä läpi ottelun heittäen kakkosensa 8/12, kolmosensa 2/7 ja vapaaheittonsa 7/8. Suomalainen pelasi vajaat 33 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa 29 pistettä, 10 levypalloa ja kolme syöttöä. Minuuttimäärä oli Bullsin suurin.

– Heitot menivät vähän vajaaksi ja yritin saada jalat alleni. Kuntopuolella tuntui hyvältä. Kolmannella neljänneksellä oli pätkä, jolloin tulin vaihdosta ja tuntui, että jo 20 sekunnin jälkeen oli puhki. Jos ei ota tuota pätkää huomioon, niin tuntui hyvältä, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen pelasi toisen ottelunsa tämän vuoden puolella, koska hän oli sivussa Bullsin kokoonpanosta seitsemän otteluna NBA:n koronaprotokollan takia.

Mavericksin slovenialaistähti Luka Doncic (36/16/15 syöttöä) pelasi huippupelin, mutta Bulls karkasi toisella neljänneksellä, jolloin erityisesti Bullsin Garrett Temple (21/3) oli vauhdissa. Temple heitti 15 pistettä toisella neljänneksellä.

Bullsin alkukauden korintekijöinä kunnostautuneet Zach LaVine (10/0/10 syöttöä) ja Coby White (0/3/4 syöttöä) heittivät ottelussa huonosti, mutta apuja tuli onneksi muualta. Mavericksin puolella Doncic sai tulitukea latvialaiselta Kristaps Porzingiksilta (20/8).

Bulls pelaa seuraavan kerran jo ensi yönä, kun joukkue matkustaa Houstoniin kohtaamaan Rocketsin.

Yön ykköstykki oli Sacramenton De’Aaron Fox, jonka 43 pistettä eivät riittäneet siivittämään Sacramentoa voittoon, vaan New Orleans piti pintansa Zion Williamsonin (31) johdolla. New York yllätti Bostonin ja Utah nappasi voiton Denveristä, vaikka Nikola Jokic (35/14/9) uhitteli jälleen tripla-tuplalla ja Jamal Murray (30) takoja kovia pisteitä. Clippers jyräsi leveällä rintamalla Indianan, kun kolme pelaajaa rikkoi 20 pisteen rajan.

NBA:n viime yön tulokset:
Boston-New York 75-105
Dallas-Chicago 101-117
Denver-Utah 105-109
Sacramento-New Orleans 123-128
Clippers-Indiana 129-96

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.