FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

Lohkot pelataan omissa kuplissaan ja lohkoista pääsee kaksi parasta joukkuetta jatkoon sekä lohkojen neljä parasta lohkokolmosta. Kukin lohkopaikkakunta isännöi kahta lohkoa. Koposen Pallacanestro Reggiana pelaa omat pelinsä Hollannissa Den Boschissa ja Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolskin pelit pelataan Puolassa Wloclawekissa.

Koponen debytoi Reggianan joukkueessa viikonloppuna ja pääsee nyt testaamaan eurokenttien vauhtia. Reggianan kanssa samassa lohkossa pelaavat unkarilainen Egis Körmend, kreikkalainen Iraklis sekä belgialainen Belgius Mons-Hainaut.

– Kova viikko tulossa. Kolme peliä Europe Cupissa ja sieltä sitten suoraan vieraspeliin Brindisiin, Koponen miettii tulevan viikon haasteita Koripalloliiton tiedotteessa.

Reggiana lähtee lohkoon yhtenä voittajasuosikkina ja Koposen mukaan joukkueen tavoitteet ovat selvät kuplaan lähdettäessä.

– Lähdetään hakemaan jatkopaikkaa.

Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski pääsee pelaamaan ottelunsa Puolassa, mutta toisella paikkakunnalla, kun Wloclawek isännöi myös E-lohkon otteluita.

– Tässä on aikamoinen pelirumba menossa, joten kyllähän se helpottaa matkustamisen kanssa, kun pelaamme samassa maassa, vaikkeivät pelit kotikaupungissa olekaan, Lindbom pohtii.

Stal Ostrow Wielkopolskin kanssa C-lohkossa pelaavat israelilainen Ironi Ness Ziona, unkarilainen Szolnoki Olaj sekä portugalilainen Sporting.

– Kova lohko. Szolnoki ja Sporting johtavat maidensa sarjoja ja Ironi Ness Zionaa pidetään lohkon ennakkosuosikkina. Meilläkin menee hyvin tällä hetkellä ja pääsemme hyvässä liidossa peleihin.

Stal Ostrow Wielkopolski onkin rautaisessa iskussa tällä hetkellä, sillä se on voittanut Puolan liigassa seitsemän ottelua peräkkäin.

– Jengillä on mennyt tosi hyvin. Meille tuli uusi valmentaja joulukuun alussa ja sen jälkeen olemme olleet voittoputkessa, Lindbom avaa joukkueen nykykuntoa.

Lindbom pelasi kaksi edelliskautta Puolassa Radomin joukkueessa, jossa hän lukeutui joukkueen parhaimpiin pistemiehiin. Tällä kaudella hänellä on hieman erilainen rooli Stal Ostrow Wielkopolskissa.

– Itselläni on mennyt ihan hyvin. Vähän on vielä hakemista roolin kanssa. Meillä on joukkueessa paljon kovia skoraajia, joten minulle ei välttämättä tule hirveästi pisteitä peleissä, mutta minä keskityn enemmän sitten puolustuspäähän ja levitän hyökkäyksessä kenttää.

– On hieno pelata joukkueessa, joka taistelee mestaruudesta ja jossa pääsee pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Vielä, kun homma rullaa, niin onhan voittaminen aina mukavaa, Lindhom heittää.

Reilun kahden kauden aikana puolalaisvastustajat ovat tulleet Lindbomille tutuiksi ja nyt FIBA Europe Cupin ottelut tuovat mukavaa vaihtelua.

– Tällaiset kansainväliset pelit tuovat vähän lisämaustetta kauteen, kun pääsee pelaamaan eri maiden joukkueita vastaan. FIBA Europe Cupissa on tänä vuonna kova taso ja samalla nämä ovat myös hyviä näytön paikkoja itselleni, miettii Lindbom.

Pallacanestra Reggianan pelit:
Ti 26.1. Belfius Mons-Hainaut-Pallacanestra Reggiana
Ke 27.1. Pallacanestra Reggiana-Iraklis
Pe 29.1. Egis Körmend-Pallacanestra Reggiana

Stal Ostrow Wielkopolskin pelit:
Ti 26.1. Szolnoki-Stal Ostrow Wielkopolski
To 28.1. Stal Ostrow Wielkopolski-Sporting
Pe 29.1. Ironi Ness Ziona-Stal Ostrow Wielkopolski