NBA on antanut virallisen varoituksen filmaamisesta Los Angeles Lakersin tähtipelaajalle LeBron Jamesille. Filmaaminen tapahtui Memphis Grizzliesiä vastaan pelatussa ottelussa.

James heittäytyi levypallotilanteessa dramaattisesti kentän pintaan hyvin pienestä kontaktista huolimatta. James sai tilanteesta kaksi vapaaheittoa.

NBA Official

@NBAOfficial
Los Angeles Lakers’ LeBron James received a warning for violating the league’s anti-flopping rule Feb. 12 vs. Memphis.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa ne täältä.
Jamesin pelikaveri Kyle Kuzma näytti omia näyttelemisen lahjoja myöhemmin ottelussa, kun Dillon Brooks ajoi korille ja Kuzma pyörähteli maihin pienen kontaktin jälkeen. Tällä kertaa tuomarit olivat tilanteen tasalla ja Brooksille ei vihelletty rikettä.

NBA Official

@NBAOfficial
Los Angeles Lakers’ Kyle Kuzma received a warning for violating the league’s anti-flopping rule Feb. 12 vs. Memphis.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.
NBA perusti filmaamista ehkäisevän toimenpiteen 2012. Linjauksen mukaan kentällä olevat tuomarit eivät puutu filmaamiseen, vaan komitea katsoo filmaamistilanteet ja määrittää onko tilanne varoituksen arvoinen. Ensimmäinen varoitus on ainoastaan kirjallinen, mutta neljä seuraavaa tulee sakon kera. Sakko voi nousta jopa 30 000 dollariin. Kuudennesta varoituksesta voi tulla pelikieltoa.

Jamesia on ennenkin syytetty filmaamisesta. Mies sai viiden tuhannen dollarin sakot filmattuaan itäisen konferenssin finaaleissa 2013. James on aikaisemmin puolustanut itseään sanoen, ettei hän ole filmaaja, koska hänen ei tarvitse filmata.