Helsinki Seagulls ja joukkueen monivuotinen kapteeni Tuukka Kotti ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen Korisliiga-kaudelle 2021-2022.

Seagulls-uniformuun jo kaudesta 2017-2018 asti pukeutunut Kotti omaa 425 ottelun Korisliiga-kokemuksen ja Susijengistä aikuisten maaotteluita on hänelle kertynyt vakuuttavat 226.

– Olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että saan jatkaa uraani tämän upean jengin ja organisaation kanssa vielä ainakin yhden kauden. Nyt pidetään kuitenkin katse tiukasti kiinni tämän kauden päätavoitteessa, Kotti kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Torstaina 40 vuotta täyttävän FoKoPo-kasvatin CV hakee Suomessa vertaistaan. Kattavan Korisliiga- ja maajoukkueuran lisäksi häneltä löytyy kokemusta Euroopan kovatasoisista sarjoista Saksasta, Ranskasta ja Italiasta, jota pohjustavat uran alkutaipaleen vuodet Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Provencen joukkueessa.

Kotilla on käynnissä uransa 12 Korisliiga-kausi, jonka aikana miehen palkintokaappiin on kertynyt Seagullsissa voitettujen SM-pronssin ja kahden Suomen Cup -mestaruuden lisäksi Loimaa Bisonsin riveissä voitetut SM-pronssi- ja SM-hopeamitalit, sekä Suomen Cupin mestaruus Espoon Hongassa.

Näiden lisäksi hänet on noteerattu myös lukuisilla henkilökohtaisilla palkinnoilla: Korisliigan vuoden tulokas (1998), nelinkertainen vuoden puolustuspelaaja (2013, 2015, 2017 ja 2018), sekä Korisliigan parhaan pelaajan palkinnon hän on voittanut peräti kahdesti kausilla 2009-2010 ja 2017-2018.

– Joukkueen kapteeni on edelleen korkean tason iso pelaaja Korisliigassa. Hänen sopimuksensa myötä joukkueen kokenut runko on kasassa jälleen kaudelle 2021-22. Jatkuvuus on erittäin tärkeä asia, joten olen Tuukan jatkosta todella mielissäni. Samalla voin aika huoletta sanoa, että puolustuspäämme säilyy edelleen kivenkovana, kun saimme signattua sen ankkurin, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso totesi.

Seagullsin ehdottomiin tukipilareihin kuuluva 205-senttinen sentteri on ansainnut tällä kaudella 23 pelaamassaan ottelussa tehot: 7.2 pistettä, 5.5 levypalloa ja 1.8 syöttöä ottelua kohden.