Chicago Bulls aktiivisena siirtomarkkinoilla ‒ mitä tämä tarkoittaa Lauri Markkasen kannalta?

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen Chicago Bulls oli yksi aktiivisimmista joukkueista siirtoikkunan viimeisenä päivänä torstaina. Joukkue hankki yhteensä viisi pelaajaa kahdessa eri kaupassa, joissa joukkue kauppasi pois viisi pelaaja ja kaksi varausvuoroa.

Torstain pienemmässä kaupassa joukkue hankki Daniel Theisin, Troy Brown Juniorin ja Javonte Greenin kolmen joukkueen välisessä kaupassa. Vaihtokaupassa joukkue lähetti Daniel Gaffordin ja Chandler Hutchinsonin Washington Wizardsiin, sekä Luke Kornetin Boston Celticsiin. Kaupan tarkoituksena oli lähinnä vahvistaa Bullsin penkkiä. Theis on ollut Celticsille hyvä vaihtoehto sentterinä tällä kaudella tehden 9,5 pistettä ja 5,2 levypalloa per ottelu ja pelaten 24,5 minuuttia per ottelu. Takamies Javonte Green ja laituri Troy Brown tuovat lisää syvyyttä Bullsin rotaatioon tehden 4,2 ja 4,3 pistettä per ottelu tällä kaudella.

Bulls oli osana myös torstain isointa kauppaa, kun Joukkue hankki Nikola Vucevicin ja Al-Farouq Aminun Orlando Magicista. Vaihtokaupassa Orlandoon lähti Wendell Carter Jr, Otto Porter Jr, ja kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa. Montenegrolainen Vucevic on vakuuttava lisä joukkueen rosteriin. Sentteri on tehnyt tällä kaudella 24,5 pistettä ja 11,8 levypalloa per ottelu ja Vucevic oli mukana maaliskuun alussa pelatussa tähdistöottelussa. Mies on sentteriksi erittäin vahva heittäjä, tehden kolmosia 40,6% tarkkuudella. Aminu on puolestaan toiminut Orlandossa kakkoslaiturina tehden 5,5 pistettä per ottelu. Aminu tuo lisää syvyyttä Bullsin joukkueeseen.

Orlandoon matkaava Wendell Carter Jr on pelannut tällä kaudella Bullsin ykkössentterinä, ollen joukkueen viidenneksi paras pisteissä ja paras levypalloissa. Vucevic on kuitenkin selvä parannus Carteriin verrattuna. Magic saa Otto Porter Juniorista luotettavan laiturin joukkueeseensa loppukaudeksi.

Lauri Markkasen kannalta kaupat tuovat sekä hyviä, että huonoja uutisia. Hyvänä uutisina tulee Markkasen jatko Chicago Bullsissa. Miehen ympärillä on pyörinyt viime päivien aikana paljon siirtohuhuja ja Markkasen agentti kertoi Yle Urheilulle, että miehestä kiinnostuneita joukkueita riitti. Markkasen ura jatkuu kuitenkin Chicagossa ainakin tämän kauden loppuun.

Bullsin tekemät kaupat kertovat joukkueen päättäväisyydestä päästä pudotuspeleihin. Joukkue on tällä hetkellä itäisen konferenssin kymmenentenä, viimeisessä säälipudotuspelipaikassa kiinni. Joukkue ei ole päässyt Markkasen aikana pudotuspeleihin kertaakaan, joten pudotuspelikokemuksesta oli miehelle hyötyä etenkin sopimuksen päättyessä.

Kaupat toivat mukanaan myös epävarmuutta Markkasen suhteen. Vucevic on isokokoinen pelaaja, joka pystyy heittämään tehokkaasti sekä lähietäisyydeltä, että kolmen pisteen viivan takaa. Miehen pelityyli on siis hyvin samantyylinen kuin Markkasella, mutta Vucevic on ollut urallaan Markkasta tehokkaampi. Lauri tippuu todennäköisesti Bullsin nokkimisjärjestyksessä Vucevicin taakse, joka voi syödä miehen pistekeskiarvoa. Tämä on etenkin vahingollista Markkasen sopimuksen päättyessä tämän kauden jälkeen.

Vaikka Markkanen pelaa kauden loppuun Bullsissa, niin miehen jatko seurassa ensi kaudella tulee olemaan vaakalaudalla. Bulls oli huhujen mukaan kiinnostunut pelinrakentajasta siirtomarkkinoilla, mutta joukkue jäi tällä kertaa nuolemaan näppejään. Vaikka Markkanen on rajoitettu vapaa agentti, niin Bulls voisi käyttää mahdollisesti dollarinsa mieluummin uuteen takamieheen kauden päätyttyä. Laurilla on kuitenkin vielä loppukausi aikaa vakuuttaa joukkue taidoistaan. Oli se sitten Bulls tai joku muu joukkue.

Topias Setälä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.