Helsinki Seagulls on tehnyt tulevan Korisliiga-kauden 2021-2022 ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa 24-vuotiaan pelintekijän Lassi Nikkarisen kanssa. Helsingin Kannelmäestä lähtöisin olevan Nikkarisen sopimus on mallia 2+1.

187-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti on pelannut kaksi edellistä kauttaan BC Nokiassa, jossa hän ansaitsi 27 pelaamassaan ottelussa tehot 10.7 pistettä / 3.1 levypalloa kuluvalla kaudella. Koriin johtaneita syöttöjä hän tarjoili joukkueessaan eniten 4.8 syötön keskiarvolla ottelua kohden.

– Lassi tuo kaivattua osaamista juuri sille sektorille, jossa meillä viime kaudella oli hieman vajetta eli pallonkäsittelytaitoa takakentälle. Hän osaa käyttää monipuolisesti ball screen -tilanteita, on röyhkeä viimeistelijä ja osaa myös heittää. Lassi on erittäin koripalloälykäs pelaaja. Hän käyttää älykkyyttä ja röyhkeyttä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, ollen yksi liigan parhaista pallollisen puolustajista. Olen todella mielissäni Lassin paluusta kotikaupunkiinsa ja siitä mitä hän pystyy tuomaan Gulls-ryhmään, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo seuran tiedotteessa.

Ennen siirtymistään Nokialle Nikkarinen pelasi kaksi kautta ja yhteensä 59 ottelua Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Montana State’n yliopistossa.

Tämän lisäksi hän on myös erittäin tuttu kasvo nuorten maajoukkueesta, jossa hänelle on kertynyt peräti 86 ottelua eri ikäluokissa ja 3 kappaletta haastajamaajoukkueesta. Aikuisten maajoukkuedebyyttinsä hän pääsi tekemään viime kesänä EM-karsintoihin valmistavassa maaottelussa Viroa vastaan.

– Mahtava fiilis päästä pelaamaan takaisin omaan kotikaupunkiin ja näin kokeneeseen joukkueeseen. Odotan innolla, että päästään tositoimiin!, Nikkarinen iloitsee.