Portland Trail Blazers on ollut viime aikoina todellisessa syöksykierteessä. Joukkueen sunnuntainen tappio Memphis Grizzliesia vastaan oli joukkueelle jo viides perättäinen ja Trail Blazers on hävinnyt yhdeksän viimeisestä yhdestätoista ottelustaan. Joukkue on tippunut läntisessä konferenssissa jo seitsemänneksi ja kolme takana olevaa joukkuetta hengittää Blazersin niskaan. Joukkueen tähtipelaaja Damian Lillard otti syyt niskoilleen joukkueen viimeisestä tappiosta.

– Minä en pelaa tarpeeksi hyvin. Meidän joukkueen menestys kulkee käsi kädessä minun pelini tason kanssa. Minä olen kentällä, koska se antaa joukkueelle parhaan mahdollisuuden voittaa ja minun täytyy olla parempi. Minä saan paljon huomiota puolustajilta, mutta on sellaisia heittoja, jotka minun mielestäni olisi pitänyt upottaa, joita olen heittänyt ohi, Lillard kertoi ottelun jälkeen.

Lillard palasi pelikentille keskiviikkona oltuaan kolme ottelua poissa takareisivamman vuoksi. Lillard on tehnyt viimeisessä viidessä pelissä keskimäärin 22,4 pistettä, mutta miehen heittoprosentti on vain 35,2%. Kolmosiakin Lillard on heittänyt vain 32,7% tarkkuudella. Vaikka Lillard ja Trail Blazers on suurissa vaikeuksissa, pelaaja vakuuttaa, että joukkue pystyy kääntämään kurssinsa.

– Olemme kaikki turhautuneita. Kun koemme vaikeita aikoja, on helppoa osoittaa sormella muita, suuttua ja alkaa itsekkääksi. Me emme ole tehneet niin. Minä pidän huolta siitä, mitä pukukopissa tapahtuu. Kun pelaa huonosti, tuntuu siltä kuin olisi maailmanloppu tiedossa. Se on paha tunne, mutta minä yritän sanoa, että ikinä ei voi tietää, kun tilanne kääntyy takaisin meille. Kun on huonon jakson keskellä, voi mennä helposti paniikkiin, mutta koskaan ei tiedä, kun asiat loksahtavat takaisin paikoilleen, joten pitää pystyä pitämään vain keskittyminen vakaana. Se on ollut minun viesti muille, Lillard kertoi.