NBA:n viimeisenä oleva Houston Rockets järjesti jättiyllätyksen, kun joukkue voitti ottelunsa itäisen konferenssin kolmantena olevaa Milwaukee Bucksia vastaan. Voiton kapellimestarina toimi 20-vuotias Kevin Porter Jr, joka teki ottelussa 50 pistettä ja 11 syöttöä.

Porterista tuli NBA:n neljänneksi nuorin pelaaja, joka on tehnyt 50 pistettä. Vain Brandon Jennings, LeBron James ja Devin Booker ovat yltäneet samaan pistemäärään nuorempana. Porterin tekemät syötöt tekevät hänen illastaan vieläkin vaikuttavamman. Porterista tuli nuorin pelaaja NBA:n historiassa, joka teki ottelussa 50 pistettä ja vähintään 10 syöttöä. Edellinen ennätys oli Jamesilla, joka ylsi samaan suoritukseen 23-vuotiaana. Porter murskasi Jamesin vanhan ennätyksen siis kolmella vuodella.

NBA History

@NBAHistory
Kevin Porter Jr. (50 PTS, 11 AST) is the youngest player in NBA history (20 years, 360 days) with 50+ points and 10+ assists in a game.

LeBron James (50 PTS, 10 AST on March 5, 2008) was the youngest previously, at 23 years, 66 days.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Kun näin kolmannen kolmosen uppoavan sisään tiesin, että kyseessä tulee olemaan spesiaali ilta. Kaikki riippui minusta. Minä vain pysyin aggressiivisena ja illasta tuli hyvä. Minusta tuntui hyvältä tänään ja tarvitsin todellakin tätä. Joukkueeni piti minut itsevarmana, kun viime ottelu oli minulle vaikea, Porter kertoi ottelun jälkeen.

Porter on ollut loistava lisä Rocketsin joukkueeseen tällä kaudella. Mies on tehnyt tällä kaudella 16,7 pistettä ja 6,4 syöttöä per ottelu. Rockets hankki pelaajan tammikuussa Cleveland Cavaliersista lähettäen kaupassa toisen kierroksen varausvuoron Clevelandiin. Cavaliers kauppasi Porterin miehen saaman ”raivokohtauksen” jälkeen, jonka pelaaja sai joukkueen pukukopissa, kun joukkue oli antanut hänen paikkansa pukukopissa toiselle pelaajalle, miehen ollessa loukkaantuneena.

Kentän ulkopuoliset välikohtaukset ovat olleet Porterin suurin kompastuskivi ja mies sai NBA:lta keskiviikkona 50 tuhannen dollarin sakot Covid-19 varotoimenpiteiden rikkomisesta. Porter oli joukkueen vieraskiertueella Miamissa lähtenyt yöllä käymään strippiklubissa. Porter joutui olemaan tämän takia myös kolme ottelua karanteenissa ennen torstaista ottelua.