Lauri Markkanen uskoo edelleen itseensä – ”Minulla on luottoa taitoihini”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen kausi päättyi pettymykseen sekä joukkueen että hänen omalta osaltaan. Chicago Bulls ei selvinnyt pudotuspeleihin ja loppukauden ottelut Markkanen aloitti vaihtopenkin puolelta.

Ennen viime kautta Markkanen kieltäytyi Bullsin tarjoamasta jatkosopimuksesta, joten hänestä tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti. Se tarkoittaa sitä, että muut NBA-joukkueet voivat tarjota Markkaselle sopimusta, mutta Bullsilla on mahdollisuus pitää hänet riveissään vastaamalla tarjoukseen.

Markkasen kausi oli kokonaisuudessaan vaihteleva. Kieltäydyttyään jatkosopimuksesta hän osoitti alkukaudesta arvoaan pelaten uransa parasta koripalloa. Sen jälkeen hän joutui sivuun NBA:n koronaprotokollan vuoksi, kun hän altistui koronavirukselle. Päästyään takaisin tositoimiin hänen vauhtinsa kiihtyi entisestään, kunnes olkapää vamma piti hänet sivussa reilun kuukauden päivä. Samaan aikaan Bulls muokkasi miehistöään siirtoikkunan aikana tuoden isoon päähän sentteri Nikola Vucevicin sekä laituri Daniel Theisin.

Siirtojen jälkeen Markkasen rooli pieneni ja hän putosi vaihtopenkille. Loppukaudesta häntä peluutettiin jopa kolmospaikalla, joka on hänen kokoiselleen pelaajalle varsin epätyypillistä.

Markkasen tulevaisuus varmistuu vasta syksyllä, kun NBA:n siirtoikkuna aukeaa.

– Mielestäni olen aina ollut joukkuepelaaja ja nyt on aika katsoa businesspuolta. Tunnen, että olen vain 23-vuotias ja minulla on vielä paljon koripalloa edessäni. Tämä on hyvä mahdollisuus katsoa millaisia vaihtoehtoja minulla on. Voin olla keskipisteenä. Mielestäni minulla on paljon enemmän vielä tarjottavaa, Markkanen totesi kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa NBC:n mukaan.

Vaikka Markkasen vastuu putosi kauden edetessä, niin hänen pelistään löytyi myös selkeitä kohokohtia. Ensimmäistä kertaa urallaan hän heitti kolmen pisteen heittonsa vähintään 40 prosentin tarkkuudella ja pelitilanneheitot putosivat 48 prosentin tarkkuudella.

– Olen tyytyväinen joihinkin asioihin mitä tein tällä kaudella. Luonnollisesti joukkueen näkökulmasta olemme pettyneitä, ettemme ole pelaamassa. Yksi tavoitteistani oli heittää kolmen pisteen heitot 40 prosenttisesti, ja tein sen. Tiedän pystyväni paljon enempään. Odotan innoissani mitä businesspuoli tuo tullessaan tänä vuonna. Nyt otan ajatukset hieman pois koripallosta. Katsotaan mitä tapahtuu, Markkanen totesi.

NBC:n tietojen mukaan Markkasella ja Bullsilla oli viime syksynä neljän miljoonan dollarin ero tarjouksessa. Nähtäväksi jää miten Markkasen pienentynyt vastuu näkyy hänen tämän kesän sopimustarjouksissaan, mutta häntä ei kaduta kieltäydyttyään sopimuksesta.

– En kadu sitä yhtään. Mielestäni tein oikean ratkaisun. Minulla on vielä paljon koripalloa edessäni. Voin tehdä paljon eri asioita kentällä. Minulla on luottoa taitoihini, Markkanen kertoi.


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä