KTP-Basket on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Susijengissä viime kesänä debytoineen 206-senttisen Remu Raitasen kanssa.

Raitanen pelasi vuosi sitten ensimmäiset maaottelunsa Susijengissä ilman yhdenkään pelin kokemusta Korisliigassa. Raitanen edusti divarin HBA-Märskyä 2016 ennen neljän vuoden opiskelujaksoa San Franciscon yliopistossa Yhdysvalloissa. Yliopistouran jälkeen Raitanen siirtyi viime kaudeksi Kobriin.

Kausi 2020–21 oli kaikille seuroille rikkonainen, mutta Lapualla se oli sitä erityisesti.

– Kobrat kärsi loukkaantumisista, ja minäkin missasin nilkkavamman takia seitsemän ensimmäistä peliä syksyllä. Koronakin koetteli meitä oikein kovalla kädellä. Joukkueessa oli parikin tautitapausta, ja olimme koko jengi karanteenissa pari viikkoa, Raitanen toteaa KTP:n sivuilla.

Raitanen kiinnosti useampiakin seuroja, ja nuori mies oli valmis jatkamaan matkaa lakeuksilta, kun Kotkasta otettiin yhteyttä.

– Ensin soitti Mäkelän Roope ja kertoi, minkälaista pakettia KTP:ssa ollaan rakentamassa ja mikä siinä on minun roolini. Konsepti miellytti, ja kun Lindströmin Jyrki jatkoi keskustelua, oli sopimus melko pian selvä. Tuli sellainen arvostettu olo, että minut tosiaankin halutaan jengiin, kertoo Raitanen.

Raitasen sopimus KTP-Basketin kanssa on optiomallinen 1+1 vuotta. Se ei ole varmastikaan yllätys, että maajoukkuetason pelaaja haluaa jatkossa ammattilaiseksi ulkomaille.

– Se ei ole kuitenkaan ihan lähiajan haave. Sopimukseni KTP:n kanssa on niin hyvä, että aika kova houkutin saa tulla ennen kuin lähden jatkamaan matkaa. Jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen lopuissakin pelaajaneuvotteluissa, saamme kasaan hyvän joukkueen, ja Kotka tarjoaa minullekin hyvän näyttömahdollisuuden, Raitanen selvittää.

Remu Raitanen pitää parhaina avuinaan kohtalaisen hyvää heittoa, pelinlukutaitoa ja sitä, että hän pelaa aika fiksusti omilla vahvuuksillaan muun muassa korin alla. Samat faktat olivat myös Mäkelän tiedossa, kun hän otti kontaktin nuoreen mieheen.

– Remu on monipuolinen ja moderni pelaaja ja kova tekemään töitä. Ennen Raitasen sopimusta olimme vielä aika pieni joukkue, mutta nyt hän tuo mittaa koko jengiin.