Nokialaislähtöinen Aleksi Koskinen, 29, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Itävallan liigassa pelaavan Swans Gmundenin kanssa.

Aleksi Koskinen siirtyi Anton Mirolybovin aisapariksi itävaltalaisseuraan kaudeksi 2019–20. Viime kauden päätteeksi joukkue juhli Itävallan mestaruutta. Tuleva kausi on Koskiselle jo kolmas Swans Gmundesissa.

– Mahtavaa saada jatkaa työskentelyä huippujoukkueen ja huippukoutsin kanssa. Lähtökohdat ovat tietysti aina hieman erilaiset mestaruuskauden jälkeen ja alkukesän uutisten perusteella hyviä pelaajia palaamassa takaisin Itävallan liigaan. Nöyränä ja nälkäisenä kohti ensi kautta ja samalla tietysti toivoen, että kausi saadaan vietyä normaalisti läpi, Koskinen avaa tuoretta jatkosopimustaan Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että Aleksi jatkaa meidän kanssa. Kahden kauden aikana yhteistyömme on kehittynyt koko ajan ja siitä on tullut saumatonta. Aleksin jatkaminen täällä on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä asia ja uskon, että myös rooli tulee kasvamaan entisestään, päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi.

Koskinen päätti oman pelaajauransa pelikauden 2014–15 ja BC Nokian divarimestaruuden päätteeksi, jonka jälkeen hän siirtyi valmennusuralle. Koskinen toimi Korisliigassa BC Nokian apuvalmentajana kolmen kauden ajan ennen siirtymistään Itävaltaan. Koskinen on suorittanut Suomen Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT). Koskinen kuuluu parhaillaan 18-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmennusryhmään.