KTP-Basketin korisliigakauden jälkeen kevään Hollannin pääsarjassa pelannut laitahyökkääjä Joonas Lehtoranta (27 vuotta/194 senttiä) palaa Kotkaan ja kasvattajaseuraansa. Lehtoranta ja KTP allekirjoittivat tiistaina vuoden mittaisen sopimuksen ilman ulkomaan ehtoja.

– Se tarkoittaa sitä, että ”Jonttu” pelaa meillä varmuudella ainakin ensi kevääseen asti. Lehtorannan pestin myötä suomalainen miehistömme kaudeksi 2021/22 on nyt kasassa, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström seuran sivuilla.

Lindströmin jälkimmäinen viesti tarkoittaa sitä, ettei KTP:takin aiemmin edustanut Mikael Aalto (26/205) liity enää joukkoon.

– Meillä oli sopimustarjous Mikaelille, ja kävimme hänenkin Kotkaan paluusta keskusteluja aivan viime päiviin asti, mutta nyt kävi näin. Aallon kentän ulkopuolinen elämä eli puolison ja oma siviilityö ovat vahvasti Turun seudulla, ja ne pitävät nuorta paria siellä. Mikaelin peliuran jatkosta ei meillä ole varmaa tietoa, mutta todennäköisesti hän jatkaa divisioona 1A:ssa Turun Kristikassa, kertoo Lindström.

Lindström on iloinen Lehtorannan paluusta.

– Jonttu kävi Hollannissa haistelemassa ulkomaan ilmaa, ja kokee olonsa Kotkassa ilmeisen turvalliseksi. Aiempaa parempaa sopimusta meillä ei ollut tarjota, mutta sekin kelpasi. Rakennamme iskukykyistä joukkuetta Korisliigaan, ja siitä puuttuu vielä yksi tai kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Siihen asiaan palataan valmennusjohdon kanssa parin viikon kuluttua, Lindström toteaa.

Lehtoranta on hänkin iloinen, kun uran jatko on selvää ainakin vuodeksi eteenpäin.

-KTP oli minulle helppo valinta. Olen aina tykännyt pelata kotikulmilla. Valmennus on nyt uusissa käsissä, mutta jengissä on myös vanhoja tuttuja, Joni (Herrala) ja Topias (Kuukkanen) etunenässä. Joukkuetta on rakennettu hyvillä hankinnoilla, ja jos onnistumme vielä viimeisten vahvistusten värväämisessä, voimme tavoitella liigassa vaikka mitä, toteaa Lehtoranta toiveikkaana.

Lehtorannan haaveena on aina ollut pelata ammattilaisena ulkomailla. Siitä tuli totta keväällä Hollannin Eredivisie-liigassa.

– Tulihan sekin nyt koettua, mutta kyllä nuo kaksi kuukautta koronan keskellä olivat aika poikkeuksellisia, Lehtoranta tiivistää.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord osoitti kiinnostuksensa suomalaispelaajaan tämän palattua Rotterdamista koti-Kotkaan.

– Kun mitään konkreettisempaa ei kuulunut, päätin jatkaa KTP:ssa. Nyt pelataan vuosi ainakin täällä, mutta en sulje pois sitä vaihtoehtoa, etteivätkö ulkomaan kentät kiinnostaisi vielä joskus tulevaisuudessa, Lehtoranta huomauttaa.