Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkueen kolmen ottelun mittainen Södertäljen-reissu sai mainion alun, kun Sudenpennut kaatoi Ruotsin selkeästi 53-79 (30-50). Suomi pelaa Ruotsia vastaan uudestaan tiistaina.

Kun Sudenpennut sai pelinsä rullaamaan ensimmäisellä puoliajalla, niin Ruotsi jäi taakse. Ero kasvoi puoliaikaan mennessä jo 20 pisteeseen, mistä länsinaapuri ei enää noussut voittotaisteluun.

– Lähti tahmeasti, mutta sitten saimme pelattua sillä tavalla, miten haluamme. Toisen puoliaika lähti myös hiljaa liikkeelle, vähän hitaalla jalalla, mutta saimme pidettyä eron. Kaiken kaikkiaan positiivinen tulos, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tärkeintä kuitenkin on se, että pääsimme pelaamaan pitkästä aikaa, Salminen lisäsi.

Joukkueiden tämän päivän ratkaiseva ero oli urheilullisuus, mistä kertovat myös tilastot. Suomi vei levypallot peräti 32-58 ja repi hurjat 22 hyökkäyslevypalloa – suurin osa ohimenneistä kolmen pisteen heitoista. Suomi upotti kakkosensa 22/37 (59,5%), mutta kaaren takaa vierailla oli nihkeämpi päivä, kun kolmoset upposivat 11/22 (22,9%).

Parketin selkeä ykkösnimi oli Ebba Pekonen (17/4/5 syöttöä), joka nousi kentän kärkinimeksi sekä pisteissä että syötöissä. Kaksinumeroisille pistelukemille Suomelta pääsi myös Saana Kujala (13/5).

Ruotsin paras pistenainen oli 14 pistettä ja kuusi levypalloa kerännyt Stina Almqvist.

– Muutenkin tuli onnistumisia. Monilla oli hyviä jaksoja, vaikkei ne kestäneet koko peliä, Salminen kehaisi suojattejaan.

Suomi kohtaa Ruotsin uudestaan tiistaina klo 17:00 Suomen aikaa.