Lauri Markkanen on tänä kesänä rajoitettu vapaa agentti. Se tarkoittaa sitä, että NBA-joukkueet voivat tehdä tarjouksia Markkaselle, mutta samalla Chicago Bulls voi vastata niihin ja siten pitää jyväskyläläisen riveissään.

Markkanen kävi viime syksynä pitkään jatkosopimusneuvotteluja Bullsin kanssa, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Markkasen asemat neuvottelupöydässä heikkenivät kauden edetessä, sillä hän jäi yhä pienemmälle vastuulle. Se näkyi myös Markkasen markkina-arvossa.

Vahvan alkukauden jälkeen Markkasen uumoiltiin pääsevän 15-20 miljoonan dollarin kausitienesteihin, mutta loukkaantumiset ja putoaminen penkille tarkoittavat sitä, että nuo summat jäänevät Markkaselta haaveeksi. Bulls on tarjonnut Markkaselle yhdeksän miljoonan dollarin sopimusta. Muut seurat voivat kuitenkin nokittaa ja yrittää saada suomalainen riveihinsä.

– Minun juttuni on se, että olen aina joukkuepelaaja. Nyt on mielestäni aika katsoa pelin businesspuolta. Olen vain 23-vuotias ja minulla on vielä paljon koripalloa edessäni. Tämä on hyvä tilaisuus katsoa mitä minulle on tarjolla. Voin olla keskeisessä roolissa ja mielestäni minulla on paljon enemmän tarjottavaa, Markkanen kertoi NBC:n haastattelussa.