Miesten I divisioona B:n kausi käynnistyy lokakuun alkupuolella. Tulevalla kaudella sarjassa on 15 joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen eri lohkoon.

Forssan Koripoikien sarjalisenssistä luopumisen vuoksi liittohallitus päätti kokouksessaan, että tulevalla kaudella sarja pelataan 15 joukkueella.

Lohko A pelataan seitsemällä joukkueella ja Lohko B kahdeksalla joukkueella. Jokainen Lohko A:n joukkue pelaa runkosarjassa 20 ottelua ja Lohko B:n joukkue 21 ottelua. Kummankin lohkon neljä parasta selviävät pudotuspeleihin, joissa lohkot pelaavat ristiin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen.

Lohko A:n kaksi viimeistä (sijat 6-7) sekä Lohko B:n kaksi viimeistä (sijat 7-8) pelaavat putoamisvälierät, joiden voittajat säilyvät sarjassa ja häviäjät pelaavat putoamisfinaalit, joiden voittaja säilyy sarjassa ja häviäjä putoaa alueelliseen II divisioonaan. Putoamisvälierissä ja -finaalissa ottelusarjat pelataan paras kolmesta -formaatilla.

Sarjan avausottelu pelataan 8.10. ja runkosarja päättyy 20.3. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -formaatilla. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla ja se on selvillä viimeistään 23.4.

Otteluohjelma