Kouvojen kokoonpano alkaa olla valmis. Viimeinen palanen on yhdysvaltalainen Deshon Taylor alkavan kauden mittaisella sopimuksella. Kyseinen takamies on 188-senttinen ja 84-kiloinen, kotoisin Kaliforniasta, noin 300 000 asukasta omaavasta Riversiden kaupungista. Taylor pelasi Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA-liigassa Fresno State Bulldogsin joukkueessa.

Ensimmäisenä vuotenaan peluri viimeisteli lukemiksi 12.5 pistettä, 2.4 levypalloa ja 2.1 syöttöä. Hän kehittyi läpi koko yliopistouransa, takoen jäähyväisiksi sarjassa 17.9 pistettä, 2.8 levypalloa ja 2.7 syöttöä. Yliopistouran jälkeen hän siirtyi kaudeksi 2019–2020 Yhdysvalloista toiselle mantereelle Australiaan maan pääsarjatasolle NBL-liigaan.

Sydneyn joukkueessa viilettänyt Taylor tehtaili tehot lukemiin 6.6 pistettä, 1.1 levypalloa ja 0.9 syöttöä. Samana vuonna hän oli mukana myös NBL Blitz arvoturnauksessa, jossa valotaulu näytti lukemia 17.5 pistettä, 3.0 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Ennen Suomeen tuloaan Taylor ennätti vielä vaikuttaa Uuden-Seelannin pääsarjassa (NZ NBL), Canterbury Ramsin joukkueessa. Tämän joukkueen rosterissa hän pelasi 18 ottelua. Näiden otteluiden keskiarvoksi tuli mukavat 22.9 pistettä, 4.8 levypalloa ja 4.8 syöttöä.

– Tunnen olevani etuoikeutettu ja innoissani siitä, että Kouvot ovat nähneet pelaamisessani elementtejä, joita halutaan mukaan Kouvojen kehitykseen ja kasvuun. Olen pitänyt erittäin paljon keskusteluista päävalmentaja Jyri Lehtosen kanssa siitä, mitä Kouvot etsii ja mitä Kouvoilla on jo kasassa. Joten odotan kovasti, että pääsen auttamaan nuorempia palaajia. On hienoa päästä pelaamaan myös kokeneempien pelaajien kanssa ja sitä kautta kehittymään sekä kasvamaan niin, että meillä on ennen kaikkea mahdollisuudet voittaa pelejä. Malttamattomana odotan fanien tapaamista, haluan tuoda voitonhenkeä areenalle sekä kaupungille ja lisäksi oppia mahdollisimman paljon, Taylor kertoo Kouvojen sivuilla.

Deshon Taylor tuo tukea Tuomas Hirvoselle pallonkäsittely- ja edunluontiosastolle. Kysymyksessä on hyvät numerot yliopistossa tehtaillut peluri, joka rekrytoitiin suoraan kivenkovaan Australian pääsarjaan. Joukkuekavereina ja vastustajina hänellä on ollut tukku entisiä NBA-pelaajia ja NBA-draftin ensimmäisen kierroksen varauksia. Läpilyönti jäi tekemättä, ja nyt on vuorossa uran uusintastartti Suomessa, Lehtonen avaa hankinnan taustoja.

– Deshon Taylor on pallollisena puolustajana erinomainen, joten hän tuo ajouhkaa siirtymä- (transition) ja yksi vastaan yksi -tilanteissa. Joukkueestamme muodostui tosi nuori, jossa varmasti riittää potentiaalia. Parasta on, kun se potentiaali konkretisoituu joukkueen pelaavan vahvuuksiensa kautta. Uskoisin myös, että ikärakenteesta johtuen olemme yksi parhaiten harjoittelevista

joukkueista Korisliigassa. Kasassa oleva joukkue pelannee parasta peliään runkosarjan lopussa ja toivottavasti on myös mukana play-off vaiheessa, Lehtonen analysoi.

Kouvojen hallituksen jäsen Mikko Sydänmaalakka uskoo Taylorin sopivan joukkueeseen hyvin.

– Deshon Taylorin hyökkäyspään tehoista kertovat yhtenäiset tilastorivit yliopiston pelikavereiden Braxton Hugginssin ja Nathaniel Grimesin kanssa, jotka pelasivat viime kaudella Suomessa. Hänet tunnetaan myös loistavana puolustuspelaajana ja uskomme Deshonin olevan pelipaikallaan sarjan parhaimmistoa.