Lauri Markkanen uhkuu näyttöhalua – ”Tiedän mitä pystyn tekemään kentällä”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen on asettumassa aloilleen uudessa ympäristössä, kun hän on Clevelandissa valmistautumassa uuteen kauteen. Markkasella on isot odotukset itsestään tulevalle kaudelle.

Markkanen otti tuntumaa ensimmäistä kertaa Cleveland Cavaliersin harjoituskeskukseen viime viikolla, ja päävalmentaja JB Bickerstaffin sanoma suomalaiselle oli selkeä – ”heitä palloa”.

– Odotan sitä innolla. Uudessa paikassa oleminen on aina jännittävää. Kestää hetken tottua kaikkeen uuteen ja erilaiseen ja Clevelandiin asumiseen, mutta olen innoissani ja odotan tätä uutta lukua, Markkanen kertoi Cleveland.comin haastattelussa.

Markkasen loppuaika Chicago Bullsissa oli vaikea. Hänen roolituksensa ja vastuunsa vaihtui paljon ja hän joutui vaikeaan tilanteeseen. Markkanen myöntää parin viime kauden olleen henkisesti vaikeita.

– Asetat itsellesi aina korkeat odotukset, ja jos et pelaa hyvin, se oli olla sinulle vaikeaa. Sitten tietenkin henkilöstö- ja roolimuutokset. Tuntui, että kaikki ne yhdistettynä, tilanne oli vaikea, mutta kun katson sitä nyt taaksepäin, niin olen iloinen että se tapahtui, sillä kasvoin ihmisenä ja pelaajana paljon sen kahden vuoden aikana. En vaihtaisi sitä pois. Se teki minusta sen mikä olen tänään.

Markkanen on ehtinyt jo keskustella Bickerstaffin kanssa roolistaan ja odotuksista.

– Hän haluaa minun olevan minä. Pelata peliä siten kuin osaan pelata. Tiedän mitä pystyn tekemään kentällä ja olen iloinen, että hän on huomannut saman. Hän haluaa minun olevan aggressiivinen ja pelata vapaasti.

Bullsissa Markkanen oli etenkin kolmannella kaudella lähestulkoon pelkästään kolmen pisteen heittäjä, jonka roolina oli odotella kaarella syöttöä. Markkanen korostaa pystyvänsä tekemään muutakin kuin vain heittää.

– Luonnollisesti olen seitsemän jalkaa pitkä, mutta mielestäni voin tehdä eri asioita. En ole pelkästään korinaluspelaaja enkä pelkästään kolmen pisteen heittäjä, vaan mielestäni pystyn tekemään paljon asioita, kuten laittaa palloa maahan ja luoda muille paikkoja.

Maisemanvaihdos toimii Markkaselle uutena motivaation lähteenä.

– Tämä on minulle uusi alku ja olen innoissani ja pyrin näyttämään kaikille, mutta ennen kaikkea joukkuekavereilleni ja itselleni, että voin pelata korkealla tasolla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.