Lauri Markkasella on tällä kaudella näytön paikka, kun hän aloittaa ensimmäisen vuotensa Cleveland Cavaliersissa. Markkaseen on ladattu kovat odotukset, mutta hän on valmis ne kantamaan.

Parin vaikean Chicagossa vietetyn kauden jälkeen Markkanen halusi uuden startin NBA-urallaan ja sai sen lopulta Clevelandista, kun hän siirtyi osana kolmen joukkueen kauppaa Cavaliersiin. Markkaselta odotetaan erityisesti vahvaa panosta hyökkäyspäässä ja hän uskoo sopeutuvansa hyvin Cavsin tapaan pelata.

– Voimme luoda parhaan hyökkäyksen tilanteenvaihdoista. Jokaisen täytyy olla valmis uhraamaan ja olla halukas juoksemaan kenttää. Mielestäni se on vaikein asia puolustaa NBA:ssa. Meillä on ryhmä jätkiä valmiina tekemään niin. Se luo vapaita heittopaikkoja, ei vain minulle, mutta myös kaikille muille, Markkanen totesi Cleveland.comin haastattelussa.

Chicagossa Markkanen ajautui pahimmillaan yksipuoliseksi heittäjäksi, jonka kokoa eikä monipuolista taitoa käytetty hyväksi. Clevelandissa Markkanen saa ainakin lähtökohtaisesti käyttää myös muita avujaan.

– Hän odottaa minun olevan minä, Markkanen totesi siihen mitä päävalmentaja JB Bickerstaff häneltä odottaa.

– Olla vain aggressiivinen eikä yksipuolinen. Tehdä eri asioita kentällä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Olen valmis. Olen motivoitunut tähän vuoteen. Mielestäni meillä on tosi hyvä ryhmä jätkiä täällä ja hyvä valmennus. Luulen, että olemme hauska joukkue katsella, Markkanen miettii.