Clevelandin päävalmentaja suitsuttaa Lauri Markkasta – ”Hän on se syy miksi se toimii”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen on aloittanut jokaisen Cleveland Cavaliersin ottelun itselleen poikkeuksellisella pelipaikalla. Pääasiassa uransa aikana 4-5 paikoilla pelannut Markkanen on nyt urakoinut kolmospaikalla Clevelandissa.

Cleveland on peluuttanut avausviisikossaan muihin joukkueisiin verrattuna poikkeuksellisesti kolmea yli 210-senttistä pelaajaa. Markkasen rooliksi on tullut kolmospelipaikka.

Kolmospaikalla Markkanen joutuu puolustamaan itseään lyhyempiä ja lähtökohtaisesti vikkelämpiä vastustajia vastaan. 216-senttinen Markkanen on kuitenkin osoittanut monipuolisuutensa puolustuspäässä täyttäen paikkansa ylipitkänä kolmosena.

– Suurin hatunnosto menee Lauri Markkaselle. Hän pelaa paikalla, jota hän ei ole luonnostaan pelannut kasvaessaan. Hän puolustaa ihmisiä, joita hänen ei yleensä tarvitse puolustaa, Clevelandin päävalmentaja JB Bickerstaff suitsuttaa Cleveland.comin mukaan.

Vaikka puolustuksellisesti Markkanen on jopa ylittänyt odotuksensa, niin jyväskyläläisen heittopeli on ollut alkukaudesta haussa. Bickerstaff ei ole tilanteesta kuitenkaan huolissaan.

– Tämä on erilaista hänelle. Uskon sen vaikuttaneen hieman hänen heittoonsa, sillä hän tekee puolustuksellisesti eri asioita. Mutta se yritys minkä hän pistää peliin, jos hän jatkaa samaan malliin, niin hänen heittonsa putoavat kyllä. Hän on se syy miksi se toimii. Hänen valmiutensa tehdä se, ja uhrata hieman mukavuutta. Hänen ansiostaan olemme selvinneet siitä tähän mennessä ja miksi se toimii, Bickerstaff kehuu.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.