Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lapuan Kobrien päävalmentaja Ville Turjalle 750 €:n sakkorangaistuksen.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja erotettiin Kobrien ja BC Nokian välisestä Korisliigan ottelusta 3.11. kahden teknisen virheen takia. Salista pois lähtiessään hän vielä jatkoi epäasiallista käytöstään kommentoiden erotuomarille hänen toimintaansa. Ottelun päättymisen jälkeen Turja palasi pelisaliin ja osallistui ottelun lehdistötilaisuuteen.

Rikkomuksista moitittavimpana on pidettävä vielä pelistä erottamisen jälkeen käytettyä alatyylistä ja henkilökohtaista erotuomarin solvaamista.

Koripallon virallisten pelisääntöjen 38.3.2 mukaan asianomaisten sääntökohtien mukaisesti pelistä erotetun tulee poistua kentältä ja jäädä joukkueensa pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi tai halutessaan poistua rakennuksesta.

Kurinpitosääntöjen 9 §:n mukaan pelistä erotetun joukkueen jäsenen tulee poistua kentältä ja jäädä joukkueensa pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi tai halutessaan poistua rakennuksesta. Hän ei saa saapua pelin päättymisen jälkeen saliin eikä osallistua lehdistötilaisuuteen.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määrää Ville Turjalle 750 €:n sakon.