Phoenix Sunsin taustoilla kuohuu, kun sen omistaja Robert Sarveria vastaan on noussut huolestuttava raportti hänen toimistaan.

Sarver on toiminut seuran johdossa viimeiset 17 vuotta ja ESPN teki aiheesta raportin, jossa haastateltiin 70 entistä ja nykyistä Sunsin työntekijää.

Phoenixin entinen päävalmentaja Earl Watsonin mukaan Sarver käytti hänen läsnä ollessaan rasistista N-sanaa useaan otteeseen. Myös muut haastateltavat ovat nostaneet aiheen esille. Sarver itse kertoo käyttäneensä sanaa kerran.

Lisäksi häntä syytetään naisten halventamisesta. Hän muun muassa esitteli vaimonsa bikinikuvia kokouksessa muille. Sarver kuitenkin puolustautui sanomalla, että hän näytti bikinejä, jotka olivat tulossa myyntiin Phoenixin fanituotteisiin. Sarverin on todettu myös sanoneen raskaana olevalle työntekijälle, ettei tästä ole jatkossa hyötyä, kun hän olisi vain kotona ruokkimassa vauvaa.

Sarver on kokouksissa myös mainostanut omaa seksielämäänsä vaimonsa kanssa sekä kysellyt yksityiskohtia muiden työntekijöiden seksielämästä. Sarver on kieltänyt suurimman osan tapahtuneista.

NBA on ottanut väitökset käsittelyynsä ja aikoo tutkia asiaa.