Kataja Basket on tehnyt kautta 2021-22 koskevan sopimuksen kolmatta kauttaan ammattilaisena pelanneen takamies Nick Griffinin kanssa. Ensisijaisesti heittävän takamiehen tontilla viihtyvä, mutta myös pelintekijänä operoiva 26-vuotias siirtyy Suomeen ja Joensuuhun Ruotsin pääsarjasta, Södertaljen joukkueesta, joka seilaa tällä hetkellä Basketliganin neljännellä sijalla.

Valmennusjohto Petri Virtanen – Petri Velling on käyttänyt tiedettävästi jälleen useita, ja useita tunteja scouttaamisen ääressä, ja suurennuslasin alle 188-senttinen ja 78-kiloinen heittovoimainen ”combo guard” ilmestyi, kun tieto tämän vapautumisesta markkinoille tavoitti itärajan.

– Nick tuo heittovoimaa ja pallollista osaamista takakentälle. Lisäksi hän tarjoaa monipuolisuutta hyökkäyspelaamiseen – tavoitteenamme onkin nopeuttaa joukkueena siirtymäpelaamista.

Lisäksi Griffinin pallonhallinnalliset taidot vapauttavat Jamaria pelaamaan myös ajoittain pallottomana, Virtanen toteaa Katajan sivuilla.

Marylandin Rockwellissa syntynyt pelintekijä vietti kaksi ensimmäistä yliopistovuottaan George Washingtonin, ja jälkimmäiset kaksi Saint Peter’sin opinahjossa, josta ponnisti ammattilaiseksi Kyproksen pääsarjaan.

Saarivaltiossa etenkin ensimmäinen kausi oli tilastojen valossa vakuuttava miehen viimeistellessään 21 ottelussa keskimäärin 16.1 pistettä, 4.2 levypalloa, 1.5 syöttöä. Kahdeksasta ottelua kohden heittämästään kolmosesta sisälle tulokaskaudellaan sisään meni peräti 40.1 %. Toisella kaudella prosentti oli 32, ja viimeisimmällään nyt menevällä olevalla kaudellaan Ruotsin pääsarjassa mies osui hyvällä 35 %:lla.

Heittojälki on ollut komeaa jo yliopistoaikoina, jossa mies tulitti kaukoheittonsa 40 prosentin tarkkuudella.

Syy maisemanvaihtoon oli pieneksi jäänyt rooli länsinaapurissa Katajallekin kaudella 2016-17 Mestarien liigan karsinnasta tutussa Södertaljessa.

Griffin nähdään ensi kertaa tositoimissa 4.12. Kouvolassa Kouvojen vieraana, mikäli pelilupa-asiansa saadaan kuntoon.

Kataja tiedottaa sopimuksesta verkkosivuillaan.