Kouvojen miehistössä on tapahtunut liikehdintää, kun Deshon Taylor jätti joukkueen ja Robert Hall III liittyi mukaan.

Yhden kauden mittaisen sopimuksen Kouvojen kanssa syksyllä tehnyt Deshon Taylor siirtyy Unkariin pelaamaan, Atomeromu SE:n rosteriin. Hänen sopimuksessaan on buy-out -optio, jonka hän halusi nyt käyttää, joten hänen pelaajasopimus Kouvojen kanssa on purettu.

Buy-out -optio tarkoittaa, että yleensä pelaajan hankkiva seura maksaa pelaajasopimuksessa ennalta määritetyn mukaisen korvauksen seuralle josta pelaaja lähtee.

– Deshon pelasi hienon alkukauden Kouvoissa. Hänen puolustustaan ja voitontahtoaan tullaan kaipaamaan. Sopimuksessa oli selkeä buy-out -pykälä, jonka hän nyt käyttää. Selkeästi suurempi palkka varmasti painaa vaakakupissa. Totta kai hieman harmittaa joukkueen puolesta, mutta asioilla on tapana järjestyä. Deshonin puolesta olen onnellinen. Hänellä on perhe ja varsinkin heidän kulttuurissaan miehen tehtävänä on elättää perhe. Kaikki meni urheilun ja bisneksen sääntöjen mukaan, joten pulinat pois ja nyt keskitytään uuden pelaajan löytymiseen paikkaamaan Deshonin jättämä aukko, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi seuran sivuilla.

Kauaa ei Kouvojen tarvinnut etsiä korvaajaa, sillä seura on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Robert Hall III:n kanssa.

Hall III siirtyy Kouvoihin Torpan Poikien miesten divisioona 1A -joukkueesta. 193-senttinen, vuonna 1995 syntynyt takamies on alkujaan Cameronin yliopiston kasvatti. NCAA:n II-divisioonassa pelaavassa Cameronin joukkueessa Hall pussitti seniorikaudellaan 23 ottelussa keskimäärin 10,6 pistettä, 4,2 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Uusi vahvistus yritetään saada kokoonpanoon jo eskiviikkona käytävään Lahti Basketball – Kouvot kamppailuun. Tämä ottelu käydään Lahdessa Lahti Energia Areenalla.

– Olen innoissani liittymässä Kouvojen vahvuuteen. Toivon, että pystyn auttamaan Kouvoja kilpailemaan korkeimmalla tasolla ja saavuttamaan mestaruuden kauden päätteeksi, Hall kommentoi Kouvojen sivuilla.

– Loukkaantumisten ja Deshonin pois lähdön vuoksi rosterissa on hurjasti vajautta. Joulukuussa meillä on vielä kuusi peliä jäljellä, joten tilanne on aika kestämätön. Olen seurannut Robert “Trey” Hall III:a jo kaksi vuotta. Kehitystä on tapahtunut joka kausi, hyvien valmentajien johdolla. Hänellä on kova halu koripalloammattilaisuuteen ja nyt hänellä on siihen mahdollisuus. Robert on hyvä puolustaja ja hän lukee peliä hyvin. Hänellä on joulukuu aikaa antaa näyttöjä ja sitä kautta ansaita loppukausi kanssamme, Lehtonen kertoo hankinnasta.

Pelaaja on jo mukana Kouvojen harjoituksissa.