Susijengiä syyskesän 2017 EM-kotikisoissa edustanut ja viime kaudet pitkälti Puolan liigassa viettänyt Tapiolan Hongan kasvatti ja laitahyökkääjäveteraani Carl Lindbom, 206 cm ja 30 v., siirtyy loppukaudeksi Islantiin. ”Callen” sieppasi riveihinsä Islannin liigan kahdeksatta sijaa hallitseva KR Reykjavik.

Lindbom pelasi syksyllä keikkasopimuksella Puolan liigaa Trefl Sopotin riveissä, mutta palasi Helsinkiin joulukuun alussa. Viimeisen runsaan kuukauden ajan uutta työnantajaa etsinyt Lindbom löysi lopulta paikkansa Islannista.

– Puolan liigaa katseltiin ja Islannista tuli enemmänkin tarjouksia, mutta sain kuulla paljon KR:sta joukkueena, jossa pidetään huolta pelaajista. Juttelin myös Antti Kanervolle ja Shawn Hopkinsille, jotka kehuivat kovasti Islantia maana, Lindbom kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

KR Basket Reykjavik kuuluu Islanti-koriksen ehdottomiin voimataloihin. Joukkue on voittanut viimeisen viidentoista vuoden aikana yhdeksän Islannin mestaruutta ja kolme Islannin cupin mestaruutta.

Alkukausi 2021–22 on kulunut joukkueelta alakanttiin, mutta Lindbomin hankinta on osaltaan satsaus mestaruustaistoon.

– KR:lla on ollut vaikeuksia loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten kanssa, mutta he päättivät joulutauolla panostaa lisää. Meikäläisen lisäksi he ovat tekemässä lähiaikoina sopimuksen uuden amerikkalaispelaajan kanssa, jotta mestaruudesta voidaan taistella, jatkaa Lindbom.

– Nyt on iso rooli tiedossa. Muutamassa aiemmassa duunissani olen joutunut vähän vääräntyyppiseen rooliin, missä en ole itse päässyt parhaimmilleni. Nyt lähdetään isoilla minuuteilla mestaruusjahtiin.