Lauri Markkanen sai päävalmentajalta vuolaat kehut – ”Olemme ainutlaatuisia ja erityisiä hänen ansiostaan”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen säkitti viime yönä kauden ennätyspisteikseen 28 pistettä. Alkukaudesta heittotarkkuutensa kanssa tuskaillut Markkanen on saanut sihtinsä kohdilleen viime peleissä, mutta päävalmentaja JB Bickerstaffin huomio keskittyy muualle.

Cleveland on tällä kaudella pelannut hieman epäortodoksisesti kolmella yli 210-senttisellä pelaajalla, jossa Markkanen pelaa kolmospaikalla. Normaalisti sillä paikalla pelaavat Markkasta noin kymmenen senttiä lyhyemmät pelaajat, mutta jyväskyläläinen on osoittanut pärjäävänsä myös sillä paikalla.

NBA:ssa on viimeisten vuosien aikana siirrytty entistä enemmän pienempien pelaajien käyttöön, mutta Cleveland on tässä poikkeus. Bickerstaffin mukaan juuri Markkanen on se, joka tekee pelitavan mahdolliseksi.

– Ihmiset takertuvat hänen hyökkäyspelaamiseensa ja heittopeliin, etteivät he kiinnitä huomiota kaikkeen muuhun mitä hän tekee meille. Emme pystyisi pelaamaan sillä kokoonpanolla ja koolla mitä teemme ilman häntä ja niitä asioita, joilla hän auttaa meitä. Meidän keskittyminen hänessä on niissä asioissa ja kuinka tärkeitä ne ovat meille. Olemme ainutlaatuisia ja erityisiä hänen ansiostaan, Bickerstaff kehui viime yön Chicago-ottelun jälkeen.

– Hänen heittopelinsä on kirsikka kakun päällä, mutta emme pystyisi pelaamaan tällaista koripalloa ilman Lauria, hän jatkoi.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.