Liittohallitus hyväksyi keskiviikkona 16.2.2022 pitämässään kokouksessa aikuisten pääsarjaryhmän esityksen miesten I divisioonan pelaamisesta kilpailuvuonna 2021-22 koronasulun jälkeen. Divisioona B:ssä muodostetaan yksi sarjataulukko ja pudotuspelit pelataan 10 joukkueen voimin.

Joukkuemäärä on sarjassa tällä hetkellä 15 (A-lohkossa 7 joukkuetta, B-lohkossa 8 joukkuetta), joista muodostetaan yksi sarjataulukko.

Joukkueet pelaavat yksinkertaisen runkosarjan jokaista joukkuetta vastaan. Sarjataulukon mukaisesti runkosarjan 1.-10. sijoittuneet joukkueet pääsevät pudotuspeleihin.

Runkosarjan 7.-10. pelaavat neljännesvälierät, joiden voittajat selviävät puolivälieriin, joihin on selvinnyt runkosarjan 1.-6. Neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras kolmesta -formaatilla.

I divisioona B:n finaalien voittaja nousee kaudeksi 2022-23 I divisioona A:han.

Neljä joukkuetta, runkosarjan 12.-15. pelaavat putoamispelit, jotka pelataan samalla formaatilla eli paras kolmesta. Putoamispuolivälierissä voittajien kausi päättyy ja voittaja säilyttää sarjapaikkansa. Häviäjä päätyy putoamisvälieriin. Putoamisvälierien voittaja säilyy sarjassa ja hävinnyt joukkue putoaa alueelliseen II divisioonaan.

Kaksi sarjalisenssiä kilpailuvuodeksi 2022-23 myönnetään villikortilla. Tavoitteena on 16 joukkuetta kilpailuvuonna 2022-23.