Susijengi kohosi ylhäisenä yksinäisenä FIBA:n MM-karsintalohko C:n kärkeen kukistettuaan helmikuun karsintaikkunassa hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian kahdesti. Lohkon toisessa ottelussa toistaiseksi voitoton Kroatia haki tuplajatkoajalla vierasvoiton Ruotsista tehden lohkon tilanteesta vielä avoimen MM-jatkokarsintapaikkojen kannalta.

Kroatia oli karsintojen aikaisemmissa otteluissaan hävinnyt Slovenialle kahdella, Susijengille neljällä ja Ruotsille kuudella pisteellä ja toinen tappio Ruotsia vastaan olisi merkinnyt Kroatian kannalta teoreettistenkin MM-jatkokarsintamahdollisuuksien hupenemista.

Norrköpingissä pelatussa ottelussa Kroatia onnistui kuitenkin kairaamaan vaikeimman kautta 98-105 (41-26, 79-79, 88-88) -voiton, vaikka olikin pahimmillaan parinkymmenen pisteen takaa-ajoasemassa.

Kroatian pelasti ensimmäiselle jatkoajalle Filip Kruslin layupillaan viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kun ensimmäistä jatkoaikaa oli pelaamatta 16 sekuntia, onnistui puolestaan Goran Filipovic kolmosessaan tasoittaen ottelun 88-88:aan. Toista jatkoaikaa Kroatia puolestaan hallitsi.

Kroatian kärjen muodostivat Filipovic (29/5/4 syöttöä), Filip Kruslin (21/2/6 syöttöä/4 riistoa) ja Karlo Matkovic (16/13/3 syöttöä). Ruotsista erottuivat edukseen Ludvig Håkanson (31/3/7 syöttöä) ja Simon Birgander (12/18/3 blokkia).

Neljän pelatun karsintakierroksen jälkeen Susijengi johtaa lohkoa kolmella voitolla neljästä ottelusta perässään kahden voiton Slovenia ja Ruotsi sekä yhden voiton Kroatia.

Herbertin Saksa lohkokärkeen, Toijalan Viro taipui

D-lohkossa Jukka Toijalan Viro matkusti perjantaisen kotivoittonsa jälkimainingeissa Lubliniin Puolan kotikentälle. Kroatian tavoin Puola oli selkä seinää vasten taivuttuaan aiemmin kolme kertaa yhtä monessa ottelussa.

Puolan Michal Sokolowski vei joukkueensa johtoon kahdella vapaaheitolla vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen kumpikaan joukkue ei saanut palloa koriin ennen varsinaisen peliajan päättymistä Puolan 70–68 (38–42) -voittoon.

Puolan tehokkaimmat olivat Sokolowski (15/3) ja Jaroslaw Zyskowski (14/5). Viron koriseppä oli Maik-Kalev Kotsar (24/7).

Gordon Herbertin valmentama Saksa nousi yksin lohkon kärkeen päihitettyään Heidelbergissä Israelin 84–80 (39–34). Israel ampaisi kolmannella jaksolla Tomer Ginat (18/10) kärkimiehenään viidentoista pisteen johtoon, mutta Saksa kiri sinnikkäästi kantaan, haki ratkaisevan johdon Johannes Thiemannin layupilla 50 sekuntia ennen loppua ja piti lopussa päänsä kylmänä vapaaheittoviivalta.

Maodo Lo (18/1/7 syöttöä) oli Saksan tehokkain. Kolme voittoa neljästä ottelusta hakenut Saksa johtaa D-lohkoa perässään kahden voiton Israel ja Viro sekä yhden voiton Puola.

Mahdollisiin MM-jatkokarsintoihin (elokuu 2022 – helmikuu 2023) edetessään Susijengi kohtaisi kolme joukkuetta nimenomaan D-lohkosta.