Sasu Salin palasi Sloveniaan voitokkaasti, kun Suomi kukisti hallitsevan Euroopan mestari Slovenian toistamiseen muutaman päivän sisään. Loisteliaan avauspuoliskon jälkeen ottelu meni tiukaksi, mutta Suomi onnistui puristamaan 83-79-voiton.

Salin pelasi ammattilaisuransa alussa slovenialaisessa Olimpijassa 4,5 kautta ennen siirtymistään Espanjaan.

– Tänne on aina kiva tulla. Täällä on paljon ystäviä, minulla on paljon hyviä muistoja Sloveniasta seurajoukkuevuosilta ja vuoden 2013 EM-kisoja tulee muisteltua aina, Salin totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Suomi johti Sloveniaa 21 pisteen erolla ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta Slovenia esitti hurjan takaa-ajon lopussa. Parhaimmillaan Slovenia pääsi kolmen pisteen päähän, mutta Suomi pystyi pitämään pintansa loppuun saakka.

– Matsi meni vähän liian täpäräksi kuin olisimme fantastisen alkupuoliskon jälkeen tahtoneet, mutta tällaisen karsintarupeaman jälkeen ja tällaista joukkuetta vastaan voi olla vain tyytyväinen.