Seurajoukkueuransa perjantaina lopettanut Petteri Koponen suhtautuu realistisesti uransa viimeisiin koitoksiin, tuleviin peleihin Susijengissä. Syksyllä tuleva EM-lopputurnaus on naulattu ”pelaavan legendan” papereihin, mutta realistisesti.

YLEn kysymykseen siitä, onko Koposesta vielä kisoissa Suomen ykköstakamieheksi, Koponen vastasi seuraavasti.

– Sitä en tiedä. Tuo on iso kysymys. Olen ollut pitkään siinä roolissa. Joukkue on ollut monta vuotta käsissäni. Väitän, että nyt alkaa olla aika seuraaville.

– Toisaalta joissain peleissä vanhukset kaivettiin naftaliinista. Peli meni ihan hyvin. On paljon nuoria ja nälkäisiä jätkiä. Maajoukkueen tulevaisuus näyttää hyvältä. Totta kai haluaisin olla sellaisessa kunnossa, että pystyisin auttamaan joukkuetta. En haluaisi lähteä pelkästään turistiksi kisoihin, Koponen mietti YLE Urheilun haastattelussa.

EM-lopputurnaus pelataan syyskuun alussa.