Joel Embiid oli varsin suorasanainen pettymykseen päättyneen NBA-kauden jälkeen. MVP-palkinto väisti Philadelphian tähden ja kausi päättyi putoamiseen Miamin käsittelyssä.

Yhdysvalloissa on käyty vilkasta keskustelua siitä, millainen oli supertähti James Hardenin panos pudotuspeleissä. Tähän keskusteluun myös Embiid laittoi oman mausteensa.

– Kun saimme hänet, kaikki odottivat, että sieltä tulee ”Houstonin James Harden”. Mutta hän ei ole sitä enää. Hän on enemmän pelintekijä. Mielestäni, ajoittain, hän olisi voinut olla – kuten me muutkin – aggressiivisempi, Embiid pohti ESPN:n haasttattelussa.

Joka tapauksessa case-Harden jatkuu varmuudella. Mies on ajautumassa kiertolaiseksi – ja hyvin kalliiksi sellaiseksi. Philadelphian putoaminen on laitettu pitkälle ”The Beardin” piikkiin eikä aivan syyttä. Tosin kaksi ensimmäistä ottelua Philadelphia hävisi myös pitkälle sen vuoksi, että Embiid oli poissa. Eikä täydessä terässä itsekään ratkaisuotteluissa kasvovamman ja peukalomurtuman vuoksi.