Takamies Perttu Blomgren solmi Vilppaan kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 20-vuotias Blomgren nousi päättyneellä kaudella isoon rooliin Vilppaan takakentällä ja samaa voidaan odottaa myös ensi kaudelta.

Blomgren on Lapuan Kobrien kasvatti, joka nostettiin jo 14-vuotiaana Kobrien liigamiehistöön. Hän ehti pelata pienellä vastuulla kolmen kauden ajan kobrapaidassa ennen siirtymistään Helsinkiin, HBA-Märskyn riveihin. I divisioona A:ssa vierähti kaksi kautta ennen kuin siirto Vilppaaseen toteutui kesällä 2020.

Takana on nyt kaksi kautta Vilppaan miehistössä ja vastuu on kasvanut merkittävästi. Blomgrenin ensimmäinen kausi Salossa (7.6 pistettä, 1.5 levypalloa, 2.2 syöttöä) meni pilalle polvivamman takia ja ottelut jäivät kahteentoista. Ikävä polvivamma tapahtui Kauhajoella tammikuussa 2020 heti ottelun alkupuolella ja loppukausi meni kuntoutushommissa.

Päättyneen kauden Blomgren sai pelata terveenä 45 ottelua ja ainoastaan yksi Kauhajoki-ottelu jäi väliin koronan takia. Peliaika kasvoi reiluun 22 minuuttiin ja tilastot kohentuivat lukemiin 7.9/3.2/3.2 syöttöä.

– Ensimmäinen meni pilalle loukkaantumisen takia, mutta viime kauden sain pelata ehjänä. Kausi oli kuitenkin melko ailahteleva. Alkukausi oli hakemista, ylemmässä jatkosarjassa pelasin uran parasta korista ja pleijareihin jäi taas parannettavaa. Nyt on hienoa, että pääsee treenaamaan kesällä ekaa kertaa kahteen vuoteen. Aiemmin armeija ja kuntoutus estivät sen. Minulle iso asia on ollut treenaaminen Teemu Rannikon kanssa ja olen oppinut Teemulta paljon näiden kahden vuoden aikana, Blomgren kehuu Vilppaan sivuilla.

Blomgrenilla ei ole vielä miesten maaotteluita vyöllä, mutta Susijengin ympyrät ovat jonkin verran tuttuja. Nuorten maaotteluita tilillä on 51 ja mitalikaapista löytyy yksi SM-kulta, yksi SM-hopea ja yksi Suomen cupin hopea Vilppaan paidassa.

– Tasaisuutta peleihin ja pelinjohdossa on vielä kehitettävää. Minun täytyy oppia paremmin tunnistamaan tilanteita kentällä ja henkilökohtaisella tasolla fysiikassa ja heittämisessä on parannettavaa.

Salon Vilppaalla on nyt sopimukset Perttu Blomgrenin lisäksi Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Niilo Kärkkäisen sekä Tuukka Juntusen kanssa.