Philadelphia 76ersin sentteri Joel Embiid on saanut Ranskan kansalaisuuden. Näin hän voi edustaa Ranskaa tulevissa EM-kilpailuissa.

Embiid on syntynyt Kamerunissa ja muutti USA:han 16-vuotiaana. Hän ei ole koskaan asunut Ranskassa, mutta sukulaisia häneltä Ranskasta löytyy. Lisäksi hän puhuu kieltä, sillä ranska on myös Kamerunin valtakieli.

Ranskan lakipykälissä on kuitenkin mahdollisuus antaa kansalaisuus ulkomaalaiselle, jos kansalaisuus on kansakunnan edun mukaista.

Näin ollen Embiid on nyt pelikelpoinen Ranskan maajoukkuepaidassa. Hän muodostaisi Ranskan korin alle melkoisen kaksoistornin yhdessä Rudy Gobertin kanssa.

Kaikki eivät ottaneet Embiidin liittymistä joukkueeseen kuitenkaan hurraa-huudoin vastaan. Kun Embiid aloitti kansalaisuusprosessin toukokuussa, Ranskan maajoukkueen Andrew Albicy oli hyvin kriittinen Embiidin liittymisestä maajoukkueeseen.

– Puhun vain omasta puolestani, mutta luulen joukkueessa olevan myös muita, jotka ovat samaa mieltä. Emme haluaisi Embiidin tulevan joukkueeseen, sillä hän ei edusta Ranskaa. Hän ei ole harjoitellut Ranskassa, hänellä ei ole mitään ranskalaista paitsi perhe ja se, että hän puhuu ranskaa. Hän ei ole koskaan pelannut Ranskassa, ja saatan ehkä liioitella hieman, mutta hän ei ehkä koskaan astu jalallaan Ranskaan, Albicy tylytti ranskalaismediassa.