Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

– Olen erittäin kiitollinen saamastani mahdollisuudesta. On kunnia päästä pelaamaan Seagullsissa ja olen valmiina kamppailemaan jälleen Korisliigan mestaruudesta yhdessä päävalmentaja Jussi Laakson kanssa! Hän antoi minulle ensimmäisen mahdollisuuden Suomessa vuonna 2017, josta olen hänelle ikuisesti kiitollinen. Odotan innolla, että pääsemme jälleen yhdessä tekemään töitä uuden mestaruuden eteen, Rougeau iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

Yhdysvaltojen Sacramentosta kotoisin olevalle 198-senttiselle laiturillle alkava Korisliiga-kausi on jo hänen uransa neljäs. Suomen lisäksi hän on pelannut komean kansainvälisen uransa aikana myös Uudessa-Seelannissa, Meksikossa, Venezuelassa, Israelissa ja Ranskassa.

– Kolme kautta Suomessa ja kolme mestaruutta, se kertoo paljon miehestä nimeltä Rene Rougeau. Tietyllä tavalla ympyrä sulkeutuu, kun vuonna 2017 olin tuomassa häntä Suomeen. Siitä lähtien olemme olleet yhteydessä ja päässeet nostamaan Pantteria kahdesti. Olen äärettömän iloinen, että pääsen työskentelemään hänen kanssaan jälleen, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso iloitsee tutun pelaajan saapumisesta joukkueeseen.

Mestaruuteen päättyneellä kaudella 2018-2019 Rougeau valittiin Korisliigan Vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi. Erityisesti puolustuspään maestrona tunnetuksi tulleen Nevadan yliopiston (UNLV) kasvatin tilastot ovat erittäin komeaa luettavaa. 139 Korisliiga-ottelussa hän on tilastoinut yhteensä 2028 pistettä, 489 syöttöä, 1001 levypalloa, 246 riistoa ja peräti 197 heiton torjuntaa.

– Hän on edelleen yksi monipuolisimmista pelaajista, joita olen valmentanut. Pelitaitojensa lisäksi hän on suuri johtaja, joka vaatii paljon itseltään ja muilta. Asia, jota ei voi väheksyä, on luottamus, joka välillemme on syntynyt jo viisi vuotta sitten. Se auttaa varmasti meitä kohti tavoitteidemme saavuttamista, Laakso jatkaa.

Seagulls-miehistön uusin tulokas sopiikin Laakson mukaan erinomaisesti tulevan kauden pelikirjaan.

– Pelillisesti hän pystyy puolustamaan neljää eri pelipaikkaa ja hyökkäyksessä toimimaan käytännössä kaikilla pelipaikoilla. Tämä antaa meille monia mahdollisuuksia erilaisiin viisikoihin.

Rougeaun liittymisen myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Robert Hall III (USA), Timo Heinonen, Okko Järvi, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Elias Leskinen, Henri Mennander, Lassi Nikkarinen, Markus Rautasalo, René Rougeau (USA) ja Thomas Rönnholm.

Lähde: Seagullsin tiedote