Osoituksena Susijengin alati kohentuvasta kilpailutilanteesta nähdään ringissä kasvavin määrin nuoria, nälkäisiä haastajapelaajia kilpailemassa maajoukkuepaikasta kokeneempia vastaan. Salon Vilppaan Perttu Blomgren, 20, taisteli tänä kesänä tiensä haastajamaajoukkueesta Susijengiin ja kärkkyy Tampereen Scandic Cupissa ensimmäisiä A-maaotteluitaan.

Blomgren oli kesän alussa nimetty Susijengin nelikymmenpäiseen ”isoon rinkiin”, joka käsittää paitsi vuosia joukkueessa tahkonneet pitkän linjan susikonkarit, myös nuoret haastajapelaajat, joista tähdätään jengiin vahvistuksia tuleviksi vuosiksi.

Haastajamaajoukkueen alkukesän Viro-maaotteluissa Blomgren vakuutti valmennusosaston pelinjohdollaan, korintekovalmiudellaan ja Sasu Salin -henkisellä terrieripuolustuksellaan. Keskikesän MM-karsintaikkunassa lapualaislähtöinen takamies haastoikin kokeneemman takapelaajaosaston tasaväkiseen kamppailuun paikasta pöytäkirjassa MM-karsintaotteluissa.

– Alun perin en ollut laskeskellut, että olisin Susijengin mukana, vaan että pelaisin vain haastajien mukana Tallinnassa. Yhtäkkiä alkoikin karsintaikkuna ja mulle tuli sellainen havahtuminen, että mähän oon nyt täällä, Blomgren naurahtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vaikea omia otteitaan itse arvioida, mutta ihan hyvin kai on mennyt. Mä teen mielestäni periaatteessa niitä asioita kuin aina. Kai tämä osoitus on siitä, että jotain on tehty oikein.

Suomalaisen huippukoripallon mittakaavassa Susijengi on kruununjalokivi, jossa pelaavat maan absoluuttisesti parhaat pelaajat aina NBA:sta ja FIBA Mestareiden Liigasta kotoiseen Korisliigaan.

Susijengiin nouseminen on usein tarkoittanut nuorille – ja vähän kokeneemmillekin (viittaus Juho Nenoseen) – pelaajille oman pelin kohottamista uudelle tasolle. Blomgrenkin kokee, että korkean intensiteetin ja vaatimustason päivittäistreenit hiovat pelaajia yhä korkeamman tason ammattilaisuuteen.

– Tässä pääsee näkemään vierestä, miten maan parhaat ja kokeneimmat pelaajat treenaa ja se on tuonut uusia näkökulmia omaan treenaamiseen. Erityisesti olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten kokeneetkin kaverit tekevät päivittäin sellaisia perusjuttuja, mistä ehkä jossain vaiheessa ajattelin, ettei niihin enää aikuistasolla kiinnitetä niin paljoa huomiota.

Blomgren on tuoreeltaan nimetty mukaan niiden kuudentoista pelaajan joukkoon, jotka käynnistävät loppukesän 2022 maaottelut Tampereen Hakametsän Scandic Cup -turnauksessa Belgiaa vastaan.

– Onhan se tosi siistiä, hän naurahtaa ajatukselle Susijengi-debyytistään.

– Olen pidempään unelmoinut, että voisin pelata miesten maajoukkueessa. Nyt ollaan taas askel lähempänä.

Susijengi ja Belgia kohtaavat Scandic Cupissa Tampereen Hakametsän jäähallissa torstaina 4.8. klo 19.30 ja lauantaina 6.8. klo 19.30.

Susijengin torstai-illan Belgia-ottelu näkyy Ruutu+ -palvelussa vapaasti katsottavissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote