Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa A-divisioonan EM-kisat lauantaina Kreikan Iraklionissa. Sudenpentujen kanssa C-alkulohkossa pelaavat Liettua, Unkari ja Ruotsi. A-divisioonan EM-kisoissa jokainen joukkue etenee alkulohkosta neljännesvälieriin.

Sudenpennuilla on takanaan vilkas valmistautumisjakso, joka on sisältänyt Pohjoismaiden mestaruuskisojen lisäksi kutsuturnauksen Tshekin Klatovyssa sekä kaksi kotimaaottelua Urhea-hallissa, Helsingissä.

– Meillä on joukkue, joka parhaimmillaan pystyy haastamaan kenet tahansa. Meillä on mahdollisuuksia vaikka mitaleihin tai MM-kisapaikkaan. Toisaalta A-divisioonassa jokainen joukkue on erinomainen, joten säilyminen on jo itsessään minimitavoite, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi kohtaa alkulohkossaan lauantaina Liettuan, sunnuntaina Unkarin ja maanantaina Ruotsin.

– Liettua on ennakkoon näistä kolmesta se kaikkein pahin. He ovat tuoneet näihin kisoihin tähtipelaajansa Justė Jocytėn, joka ei ole pelannut muissa ikäryhmissä. Kertoo siitä, että Liettua panostaa tähän ikäryhmään täysillä. Jocytėn lisäksi heillä on muutama todella kovan luokan pelaaja. Hieno haaste heitetty heti ensimmäiseen matsiin, Laakso aloittaa.

– Unkari on perinteisesti todella hyvä tyttö- ja naiskoripallomaa. Alle 19-vuotiaiden MM-kisat pelataan Unkarissa ensi vuonna, mikä tarkoittaa, jos Unkari menee viiden joukkoon, niin kuusi parasta joukkuetta saa MM-paikan, koska heille se jo emäntinä on. Ruotsi on tietenkin vanha ja rakas vastustaja. PM-kisoissa he voittivat meidät pisteellä. Sitä lähdetään kääntämään toiseen suuntaan.

A-divisioonan EM-kisojen formaatissa alkulohkossa haetaan edullisia asemia neljännesvälieriin. Kisojen neljäs ottelu, Round of 16, määrittelee, mitkä joukkueet etenevät kahdeksan parhaan joukkoon, ketkä taistelemaan sijoista 9-16.

– Vaikka häviäisi kaikki alkulohkon ottelut, niin vielä on mahdollisuudet mennä kahdeksan parhaan joukkoon ja vaikka päätyyn asti. Se on tärkeää pelaajienkin ymmärtää.

Suomen Round of 16 -vastustaja tulee olemaan D-lohkosta, jossa ovat Israel, Saksa, Ranska ja Bosnia-Hertsegovina.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, A-divisioonan EM-kisat 2022

#NIMISEURA
3HAKKARAINEN LilliPeli-Karhut
4AARNISALO ElinaHBA
5WILLIAMS KenishaTampereen Pyrintö
7KANERVA MeriToPo
8HADDAD JulianaTapiolan Honka
9HELLSTEN FiiaHBA
10SAVIOJA VernaLahti Basketball/HyPo
11MERIVIRTA EditHBA
12TUOMI WilmaHNMKY
13LEMMILÄ ElsaTapiolan Honka
14MUJUNEN AnniHyvinkään Ponteva
15SYLA AlbinaHBA
  • Päävalmentaja Jussi Laakso
  • Valmentaja Janne Hänninen
  • Valmentaja Tuomas Rahkonen
  • Valmentaja Pinja Laitinen
  • Fysioterapeutti Erika Pakkala

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut