Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa A-divisioonan EM-kisat lauantaina Kreikan Iraklionissa. Sudenpentujen kanssa C-alkulohkossa pelaavat Liettua, Unkari ja Ruotsi. A-divisioonan EM-kisoissa jokainen joukkue etenee alkulohkosta neljännesvälieriin.

Sudenpennuilla on takanaan vilkas valmistautumisjakso, joka on sisältänyt Pohjoismaiden mestaruuskisojen lisäksi kutsuturnauksen Tshekin Klatovyssa sekä kaksi kotimaaottelua Urhea-hallissa, Helsingissä.

– Meillä on joukkue, joka parhaimmillaan pystyy haastamaan kenet tahansa. Meillä on mahdollisuuksia vaikka mitaleihin tai MM-kisapaikkaan. Toisaalta A-divisioonassa jokainen joukkue on erinomainen, joten säilyminen on jo itsessään minimitavoite, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi kohtaa alkulohkossaan lauantaina Liettuan, sunnuntaina Unkarin ja maanantaina Ruotsin.

– Liettua on ennakkoon näistä kolmesta se kaikkein pahin. He ovat tuoneet näihin kisoihin tähtipelaajansa Justė Jocytėn, joka ei ole pelannut muissa ikäryhmissä. Kertoo siitä, että Liettua panostaa tähän ikäryhmään täysillä. Jocytėn lisäksi heillä on muutama todella kovan luokan pelaaja. Hieno haaste heitetty heti ensimmäiseen matsiin, Laakso aloittaa.

– Unkari on perinteisesti todella hyvä tyttö- ja naiskoripallomaa. Alle 19-vuotiaiden MM-kisat pelataan Unkarissa ensi vuonna, mikä tarkoittaa, jos Unkari menee viiden joukkoon, niin kuusi parasta joukkuetta saa MM-paikan, koska heille se jo emäntinä on. Ruotsi on tietenkin vanha ja rakas vastustaja. PM-kisoissa he voittivat meidät pisteellä. Sitä lähdetään kääntämään toiseen suuntaan.

A-divisioonan EM-kisojen formaatissa alkulohkossa haetaan edullisia asemia neljännesvälieriin. Kisojen neljäs ottelu, Round of 16, määrittelee, mitkä joukkueet etenevät kahdeksan parhaan joukkoon, ketkä taistelemaan sijoista 9-16.

– Vaikka häviäisi kaikki alkulohkon ottelut, niin vielä on mahdollisuudet mennä kahdeksan parhaan joukkoon ja vaikka päätyyn asti. Se on tärkeää pelaajienkin ymmärtää.

Suomen Round of 16 -vastustaja tulee olemaan D-lohkosta, jossa ovat Israel, Saksa, Ranska ja Bosnia-Hertsegovina.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, A-divisioonan EM-kisat 2022

# NIMI SEURA
3 HAKKARAINEN Lilli Peli-Karhut
4 AARNISALO Elina HBA
5 WILLIAMS Kenisha Tampereen Pyrintö
7 KANERVA Meri ToPo
8 HADDAD Juliana Tapiolan Honka
9 HELLSTEN Fiia HBA
10 SAVIOJA Verna Lahti Basketball/HyPo
11 MERIVIRTA Edit HBA
12 TUOMI Wilma HNMKY
13 LEMMILÄ Elsa Tapiolan Honka
14 MUJUNEN Anni Hyvinkään Ponteva
15 SYLA Albina HBA
  • Päävalmentaja Jussi Laakso
  • Valmentaja Janne Hänninen
  • Valmentaja Tuomas Rahkonen
  • Valmentaja Pinja Laitinen
  • Fysioterapeutti Erika Pakkala

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut