Kreikan Iraklionissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Suomi päätti alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut pudotti Ruotsin kyydistään 76-55 (32-24) -voitossa. Suomen lopullinen sijoitus alkulohkossa, ja neljännesvälierävastus, selviää päivän päätteeksi.

Sudenpennut aloitti Ruotsia vastaan nihkeästi, mutta kipusi rinnalle ja ohitti länsinaapurin lopullisesti jo ennen puoliaikaa. Suomi vei kolmannen neljänneksen 22-9, minkä myötä ero repesi noin kahteenkymmeneen pisteeseen.

– Vaihdoimme meidän palloskriinipuolustusta, mitä harjoiteltiin noin 10 minuuttia. Se toimi hienosti Ruotsin joukkuetta vastaan. Meillä oli jälleen tietous siitä, miten he haluavat pelata. Siitä kiitos skouttiosaston Tuomas Rahkonen, Janne Hänninen ja Pinja Laitinen, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Toinen asia oli, että olimme katsoneet pelkästään videolta Ruotsin paikkapuolustuksen. Kun he menivät siihen, niin me räjäytettiin se paikka palasiksi. Se oli mieltä lämmittävää.

Suomelta löytyi molemmat kahdesta kentän parhaasta pelaajasta, kun Elina Aarnisalo (21/5/10 syöttöä/5 riistoa) määräsi takakentällä ja Elsa Lemmilä (17/7/3 torjuntaa) taas korin läheisyydessä. Kolmantena kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Meri Kanerva (11/3).

Ruotsin pisteistä vastasivat Stella Szabo (15/6) ja Edessa Noyan (12/8).

Sudenpennuilla on edessä neljännesvälierät, Round of 16, keskiviikkona. Neljännesvälierä määrittelee, että pelaako Suomi sijoista 1-8 vai 9-16. Vastustaja tulee D-alkulohkosta, jossa ovat Ranska, Saksa, Israel ja Bosnia-Hertsegovina. Molemmissa lohkoissa on vielä pelejä pelaamatta, joten vastustaja selviää päivän päätteeksi.

Suomi voitti kolmesta alkulohkon ottelustaan kaksi.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut