Helsinki Seagulls on tehnyt pelaajasopimuksen 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carroll Jr.:n kanssa. 198-senttinen laitapelaaja on pelannut Italian kovatasoisissa liigoissa viimeiset kolme ammattilaiskauttaan.

– Kaipasin uralleni uutta haastetta – uudessa liigassa ja maassa, sillä olen toistaiseksi pelannut vain Italiassa ammattilaisurani aikana. Seagullsin tarjoama mahdollisuus kuulosti mielestäni erittäin hyvältä ja uskon, että Suomi ja Helsinki ovatkin juuri oikeat paikat minulle juuri nyt. Olen kuullut, että Korisliiga on kovatasoinen liiga ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään taitojani kaikille, Jeffrey Carroll Jr. Iloitsee seuran tiedotteessa.

Yhdysvaltojen Virginiasta kotoisin olevan Carroll Jr:n tie kohti Eurooppaa alkoi Oklahoma Staten yliopistosta, jossa hän pelasi neljä kauden aikana vakuuttavat 118 ottelua NCAA-yliopistosarjassa. Valmistuttuaan vuonna 2018 hän pääsi liittymään heti mukaan Los Angeles Lakersin kesäliigajoukkueeseen, jossa hänen antamansa näytöt toivat hänelle paikan seuraavalle kaudelle NBA G-liigajoukkue South Bay Lakersiin.

Portit Italian kentille avautuivat kaudella 2019-2020, kun Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Bergamo Basket palkkasi hänet riveihinsä. 21 pelaamassaan ottelussa Carroll Jr. ansaitsi vakuuttavasti 17.9 pistettä, 6.2 levypalloa ja 1.9 syöttöä ottelua kohden. Nappiin sujunut debyyttikausi toi hänelle seuraavalle kaudelle sopimuksen Italian pääsarjaan Trevison joukkueeseen, jossa hän pelasi 14 ottelua, joista seitsemässä avauskokoonpanossa. Carroll siirtyi takaisin Italian kakkossarjaan Pallacanestro Biellan joukkueeseen vuoden 2021 alussa, jossa hän pelasi kauden loppuun vielä 23 ottelussa.

Viime kaudella hän aloitti kolmannen vuotensa Italiassa Serie A2 -liigassa pelaavassa Pallacanestro Forlìn joukkueessa ennen siirtymistään joulukuussa Eurobasket Romaan. Kauden aikana hän ansaitsi yhteensä 28 pelatussa ottelussa 12.4 pistettä ja 5 levypalloa ottelua kohden.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso on hyvin iloinen saadessaan Carrollin mukaan joukkueeseen.

– Erittäin pitkän etsinnän jälkeen löysimme erinomaisesti sopivan palasen joukkueeseemme. Jeffrey Carroll Jr. omaa pelillisesti juuri niitä ominaisuuksia, joita etsimmekin. Hän on atleettinen, hyvän heiton omaava 3-paikan pelaaja, joka kykenee pelaamaan useampaa pelipaikkaa niin hyökkäyksessä kuin varsinkin puolustuksessa.

– Huolelliset taustatutkimukset ja haastattelut osoittivat hänen olevan myös psyykkisellä tasolla sellainen urheilija, joka täydentää palettimme hienosti. Sattuman kautta löytyi myös mukava yhteys Jeffiin. Muutaman vuoden takainen pelaajani Marcus Allen oli miehen kämppis South Bay Lakersissa G-liigassa ja hänen kommenttinsa antoivat viimeisen silauksensa positiiviselle taustatutkimukselle, Laakso kertoo.

– Hän omaa mittavan cv:n kovista paikoista ja hyvistä sarjoista, joten hän tuo sitä kautta varmasti kovuutta ja kokemusta mukanaan. Oklahoma State, NBA G-liiga sekä Italian sarjojen Bergamo (A2), Treviso (A1, puoli kautta), Biella (A2, puoli kautta), Forli (A2) ja Roma (A2) kertovat miehen saavutuksista paljon, varsinkin kun pärjäsi suurimmassa osassa paremmin kuin hyvin, Laakso kehuu joukkueen tuoretta tulokasta.

Carrollin Jr.:n kanssa sopimukseen päästiin Laakson mukaan erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä ja joukkue on tämän myötä valmis tulevaan Korisliiga-kauteen.

– Jeffrey kertoi itse haluavansa vaihtaa maisemaa ja lähtevänsä hakemaan uutta nostetta uralleen. Olimme yhtä mieltä hänen kanssaan, että joukkueemme on todella hyvä tällaiseen tilanteeseen. Monet pelurit ovat lähteneet Suomesta parempiin sarjoihin ja tämä toimi tarvittavana houkuttimena hänelle. Nyt joukkueemme on valmis ja voimme keskittyä tulevaan sarjakauteen täysin palkein.

Seagullsin kokoonpano syyskuussa alkavalle Korisliiga-kaudelle 2022-2023 on seuraava: Jeffrey Carroll Jr. (USA), Zena Edosomwan (USA), Robert Hall III (USA), Timo Heinonen, Okko Järvi, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Elias Leskinen, Henri Mennander, Lassi Nikkarinen, Markus Rautasalo, René Rougeau (USA) ja Thomas Rönnholm.

Lähde: Seagullsin tiedote