Keväällä 2022 Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty ToPo Juniorien kasvatti ja Susijengin nuoren sukupolven heittokone Remu Raitanen, 206 cm ja 25 vuotta, on solminut ensimmäisen ulkomaiden ammattilaissopimuksensa. Raitasen uusi työnantaja on Espanjan kakkosliigaan (LEB Gold) viime keväänä kohonnut Albacete Basket.

Albacete Basket sijoittui kauden 2021–22 päätteeksi Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Silver) runkosarjan ykköseksi ja eteni pudotuspelien kautta ensimmäistä kertaa seuran historiassa maan kakkosliigaan.

Susijengissä heittäjänkykyjään osoittanut ja Korisliigan parhaana pelaajana palkittu Raitanen kiinnosti Albacete Basketin valmennusjohtoa nimenomaan korintekijänä.

– Valmentajat ottivat yhteyttä ja kertoivat, että korintekijän rooli isoilla minuuteilla olisi tarjolla. Nähdäkseni oikea askel urallani tässä vaiheessa oli mennä Espanjaan, todistaa taas kerran osaavani pelata ja päästä toteuttamaan itseäni toivottavasti samalla tavalla kuin KTP:ssa, eli ottamalla taas askeleen ylöspäin, Raitanen taustoittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Yksivuotisen sopimuksen syntymisen myötä Raitanen käyttää ulkomaanoptionsa ja lähtee KTP-Basketista. Raitanen kiitteleekin KTP-Basketia vuolaasti viime kaudesta ja sen tarjoamasta kehitysharppauksesta.

– Kun vuosi sitten menin Kotkaan, Roope (Mäkelä) sanoi, että iso rooli on luvassa ja siihen pääsin. Läpi kauden minun oli todella hyvä olla Kotkassa ja nähdäkseni KTP:ssa pelaaminen oli minulle pelaajana samanlainen loikka kuin mihin nyt tähtään Espanjassa. Kahden Korisliigassa viettämäni ammattilaiskauden jälkeen saan taas ison mahdollisuuden pelata itseni seuraavalle tasolle.

Raitanen oli Albacete Basketin viimeinen pelaajahankinta kaudelle 2022-23.

– Joukkueessa on periaatteessa kymmenen pelaajaa, joista neljä ulkomaalaisvahvistusta ja niistä neljästä kaksi yhdysvaltalaisia. Olen pitänyt videopuheluita joukkueen valmentajien kanssa ja odotan innolla mahdollisuutta täyttää se rooli, mihin minut on rekrytoitu. Tämä on taas iso mahdollisuus urallani.