EM-kisoissa pelattiin tiistaina täysi 12 ottelun päivä. Viimeisiin peleihin jäi vielä rutkasti jännitettävää.

Suomen lohkossa Puola varmisti jatkopaikan voittamalla Israelin 75-69. Nikola Jokic pyöritteli 30 minuutissa 29 pistettä, 11 levypalloa, viisi syöttöä, neljä riistoa ja kaksi torjuntaa teholuvun ollessa hurja 46 Serbian kaataessa Israelin 89-78.

Suomen lohkossa Serbia, Puola ja Susijengi ovat varmistaneet jatkopaikkansa. Suomen voittaessa päätösottelussaan voitoitta olevan Hollannin ja Serbian kaataessa Puolan, Suomi sijoittuu lohkossa toiseksi. Tshekki ja Israel ratkaisevat viimeisen jatkajan kohdatessaan toisensa päätösottelussa.

Susijengin seuraava vastustaja tulee C-lohkossa, jossa tilanne on edelleen kimurantti ja jännittävä. Kreikka, Ukraina, Italia ja Kroatia ovat varmistaneet paikkansa jatkossa, mutta joukkueiden keskinäinen järjestys on vielä epävarma. Kreikka varmisti lohkovoiton voittamalla Ukrainan 99-79 Giannis Antetokounmpon takoessa 27 minuuttiin 41 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Italia otti elintärkeän 81-76-voiton Kroatiasta ja Jukka Toijalan valmentama Viro otti ensimmäisen voittonsa kisoissa murjomalla Iso-Britannian 94-62. C-lohkon lopulliset sijoitukset ja sitä kautta Susijengin tuleva vastustaja määräytyvät vasta viimeisellä kierroksella.

A-lohkossa Espanja ja Turkki varmistivat jatkopaikkansa. Espanja jätti Montenegron vaille mahdollisuuksia 82-65-voitolla ja Turkki sinetöi jatkopaikkansa 78-63 Belgia-voitolla. Bulgaria piti jatkotoiveensa elossa ottamalla avausvoittonsa kaataessaan Georgian 92-80.

B-lohkossa Saksa, Slovenia ja Ranska olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa. Slovenia otti 86-80-voiton Saksasta Luka Doncicin (36/10) pitäessä omaa klinikkaansa. Ranska otti selvän 81-68-voiton Bosnia ja Hertsegovinasta. Suomalaisbosnialainen Emir Sulejmanovic ei saanut ottelussa peliaikaa. Liettua avasi voittotilinsä kaatamalla Unkarin 87-64. Lohkon päätöskierroksen ottelussa Liettua ja Bosnia ratkaisevat keskenään viimeisen jatkajan. Ranska ja Slovenia sen sijaan taistelevat lohkovoitosta. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport1 esittävät ottelun suorana lähetyksenä.

Keskiviikkona saadaan A- ja B-lohkot päätökseen. Suomi viettää välipäivää ja kohtaa Hollannin torstaina kello 15.00 alkaen.