NBA pyörähtää käyntiin ensi yönä kahdella ottelulla. Lauri Markkasen vuoro tulee seuraavana yönä.

Ensi yön ensimmäisinä otteluina pelataan Boston-Philadelphia sekä Golden State-Lakers. Utah kohtaa avausottelussaan Denverin.

Lauri Markkanen lähtee kauteen uudenlaisesta tilanteesta, kun hänet kaupattiin kesällä Utahiin osana Donovan Mitchellin kauppaa Clevelandiin. Tänä vuonna Markkanen on Utahin ykkös- tai kakkosoptio joukkueen hyökkäyspäässä. Aiempina kausina Markkanen on ollut enemmän tai vähemmän apumiehen roolissa, mutta nyt hän on Jazzin hyökkäyspelaamisen kulmakivi. Se näkyi myös harjoitusotteluissa, kun hänelle pelattiin palloa ja jyväskyläläinen kiitti luottamuksesta pistäen palloa sukkaan.

Markkanen on jatkanut samalla itseluottamuksella millä hän pelasi kesällä Susijengin paidassa. Maajoukkueen mukana hän pääsi pelaamaan luonnollisilla avuillaan omaa peliään ja omalla mukavuusalueellaan. Se näkyi usein myös tilastoissa. Markkasen esitykset pistettiin selvästi merkille myös Salt Lake Cityssä, sillä Markkanen on saanut pelata harjoitusotteluissa omilla vahvuuksillaan.

Utahin osalta kauden odotukset eivät ole kummoiset ja se tavoitteleekin mahdollisimman hyviä todennäköisyyksiä Victor Wembanyaman saamiseksi, sillä ranskalaispelaaja on ensi kesän todennäköinen ykkösvaraus ja pelaaja, joka voi muuttaa koko seuran suunnan. Vaikka Utahin kaudesta povataan vaikeaa, niin Markkaselle se saattaa olla uran paras. 25-vuotiaana hän kuuluu jo NBA:n konkariosastoon ja pääsee vihdoin pelaamaan omassa roolissaan avainpelaajana. Edessä saattaakin olla todellinen läpimurtokausi Markkaselle.