Kouvot on tuskaillut tämän kauden aikana loukkaantumisilla ja lisää huonoja uutisia tuli Joel Mäntysen loukkaantumisen myötä. Uutena amerikkalaispelaajana joukkueeseen liittyi Vilppasta lähtöpassit saanut Bo Hodges.

Joel Mäntynen joutuu sivuun tiistaina harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Mäntynen sai harjoituksissa yläraajavamman, joka vaatii operatiivista hoitoa sekä kuntoutusta. Tämän hetken arvion mukaan todella hienoja näyttöjä alkukaudesta antanut peluri on sivussa 6 -10 viikkoa.

Tennesseen Nashvillesta kotoisin oleva Bo Hodges tulee parsimaan Kouvojen kauden alussa muutosten myllerryksessä ollutta rosteria. Vuonna 1998 syntynyt ja 196 senttiä pituutta omaava peluri pelasi kaudet 2017–2020 East Tennessee Staten yliopistossa. Kaudet 2020–2022 hän vaikutti Butlerin yliopistossa. Yliopistouran (NCAA DI) ajanjaksolle keskiarvot asettuivat lukemiin 10.43 pistettä, 5.03 levypalloa ja 1.91 syöttöä – peliminuuttien ollen 120 ottelussa 26.3 minuuttia.

Hodges signeerattiin tämän kauden aluksi Vilpas Vikingsiin, mutta pelaajan ja joukkueen pelitavat eivät sopineet yhteen. Hodges ehti pelata Vilppaan paidassa viisi Korisliiga-ottelua 6.0 pisteen, 2.8 levypallon ja 1.4 syötön keskiarvolla. Hodgesin sopimus Kouvojen kanssa kattaa käyntiin lähteneen kauden.

Bo Hodges on hyvä urheilija ja hyvä koripalloilija. Vuosien varrella on nähty rookie-pelaajilta aika vaatimattomia kauden avauksia. Esimerkiksi Jeremy Morgan ja Brian Fobbs. Kun nuori pelaaja oppii pelitavan ja ammattimaisen elämäntyylin, tulosta alkaa syntymään. Bon ollessa kova urheilija näen, että Hodges sopii ehkä paremmin meidän nopeatempoiseen pelaamiseemme juuri tässä kohdassa uraansa. Saamme hyvän puolustuksen erikoisosaajan joukkueeseemme. Ja jos ei tule loukkaantumisia, niin hänellä on hyvin aikaa opetella pelitapaamme ennen ensiesiintymistä paidassamme. Alkuperäinen ideamme oli muutenkin mennä koko kausi läpi viidellä ulkomaispelaajalla, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Kouvoista henkilökohtaisten syiden vuoksi Yhdysvaltoihin palannut John Meeks ei jatka Kouvoissa. Meeks oli mukana NBA:n G-liigan draftissa viikolla 42, jossa South Bay Lakersin joukkue valitsi hänet heidän kokoonpanoonsa.

Lähde: Kouvojen verkkosivut