Sekä miesten että naisten Korisliigan kuukauden pelaajat on valittu. Naisissa kunnian sai Elina Aarnisalo ja miehissä Deshon Taylor.

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias HBA:n Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen.

Tapiolan Hongan kasvatti on johdattanut otteillaan Märskyn kolmeen voittoon. Se oikeuttaa sarjassa seitsemänteen sijaan.

Aarnisalo on ollut mukana kaikissa joukkueen kuudessa ottelussa. Hän on pelannut 26,7 pisteen, 5,7 levypallon, 5,5 syötön ja 3,3 riiston keskiarvoilla. Teholukemaksi otteluissa on kirjattu 22,5.

17-vuotias pelaaja on pistetilaston kärkipaikalla. Riistoissa hän on toisena ja koriin johtaneissa syötöissä neljäntenä.

Valinta kuukauden pelaajaksi on nuorelle pelaajalle ensimmäinen. Aarnisalo on valittu naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi (2021) sekä vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2022). Aarnisalo on pelannut kolme naisten maaottelua.

Kouvojen takamies Deshon Taylor on valittu lokakuun 2022 pelaajaksi. Toista kauttaan Suomessa pelaavalle Taylorille kunniamaininta on ensimmäinen.

Kouvojen monipuolinen yhdysvaltalaistakamies Deshon Taylor nappasi melko odotetusti Korisliiga-kauden 2022–23 ensimmäisen kuukauden pelaajan palkinnon. Taylorin lokakuu nimittäin sujui niin vahvasti, että tilastokeskiarvoiksi tuolta ajalta merkittiin tasan 24 pistettä, 3,2 levypalloa, 4,7 koriin johtavaa syöttöä ja 1,8 riistoa. Tuona aikana Kouvot voitti kuudesta ottelustaan neljä.

Mikä hurjinta, palkintoon ei ehtinyt edes vaikuttaa marraskuun ensimmäisenä päivänä pelattu ottelu, jossa Taylor upotti 47 pistettä – isoimman tuloksen, mitä Korisliigassa oli nähty reilusti yli puoleentoista vuoteen.

Kouvot voitti lokakuussa neljä seitsemästä ottelustaan, vaikka joukkue joutui pelaamaan varsin kapealla kokoonpanolla loukkaantumisista johtuen. Taylorin rooli joukkueen alkukauden menestyksessä on ollut käänteentekevä sekä hyökkäyspäässä että myös vastustajan takapelaajien puolustajana.

Taylor aloitti viime kauden Kouvolassa ja ehti edustaa Kouvoja viime kaudella 13 ottelun verran, kunnes hän siirtyi Unkariin. Lisäksi Taylor on pelannut yliopistouransa jälkeen ammattilaisena Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote