Utah Jazz on ollut NBA:n tämän kauden yllättäjä, kun vastoin kaikkia odotuksia, se johtaa kovaa läntistä konferenssia. Joukkueessa ei kuitenkaan vielä tuuletella liikoja.

Utahin odotettiin olevan tällä kaudella pohjasakkaa ja näin oli ajatellut myös varmasti joukkueen koonnut GM Danny Ainge. Ainge kauppasi kesällä suurimmat tähtensä Donovan Mitchellin ja Rudy Gobertin saaden vastineeksi lähinnä roolipelaajia sekä nipun varausvuoroja. Utahin odotettiin tankkaavan tällä kaudella saadakseen paremmat mahdollisuuden ensi vuoden ykkösvaraus Victor Wembanyamaan, jota pidetään poikkeuksellisena superlupauksena.

Ilman megaluokan NBA-tähtiä Utah on kuitenkin voittanut yhdeksän ottelua ja hävinnyt kolme. Samalla joukkue johtaa läntistä konferenssia.

– En tiennyt sitä. En ole ajatellut tuollaisia asioita näin varhaisessa vaiheessa kautta. Olemme kaikki olleet NBA:ssa tarpeeksi kauan tietääksemme, ettei se vielä tarkoita mitään, 34-vuotias tulokasvalmentaja Will Hardy totesi Salt Lake Tribunen mukaan.

Hardy on saanut joukon menetettyinä pidettyjä pelaajia puhaltamaan yhteen hiileen. Utah pelaa epäitsekkäästi, jossa jokainen joukkueen pelaaja kantaa oman kortensa kekoon. Vaikka Hardy myöntää kauden alkaneen hyvin, niin hän löytää vielä parannettavaa.

– On paljon asioita joita voimme tehdä paremmin, mutta olen hyvin ylpeä siitä missä tilassa joukkueemme on tällä hetkellä kautta.

Utah palaa tositoimiin ensi yönä, kun se kohtaa niin ikään vahvasti kautensa aloittaneen Atlantan.