Entinen Atlanta Hawksin pelaaja Isaac Humphries on kertonut olevansa homoseksuaali. Samalla hän on ainoa huipputasolla pelaava pelaaja, joka on tullut kaapista.

Nykyään kotimaassaan Melbourne Unitedissa pelaava Humphries kertoi asiasta keskiviikkona sosiaalisessa mediassa.

– Voit olla silti erinomainen koripalloilija ja olla homo. Voit tehdä mitä ikinä haluat. Sillä ei ole mitään tekemistä seksuaalisuutesi kanssa, tai kuka olet, kuka sinun pitäisi olla tai kenet sinun odotetaan olevan. Haluan vain olla oma itseni, Humphries kertoi viestissään.

Humphriesin ulostulo on harvinainen, sillä hän on tällä hetkellä ainoa huipputasolla pelaava aktiivipelaaja, joka on tullut ulos kaapista. Aiemmin vain NBA:ssa pelannut Jason Collins tuli ulos vuonna 2013.

Humphries pelasi kaudella 2019 viiden ottelun verran NBA:ssa. Hän pelasi myös G-liigassa muutaman kauden kunnes palasi kotimaahansa Australiaan, jossa hän on pelannut viime vuodet.