Viimeiset puolitoista kautta BAXI Manresaa Espanjan ACB-liigassa ja FIBA Mestareiden Liigassa edustanut Susijengin luottolaituri Elias Valtonen, 23, siirtyy loppukauden kattavalla pelaajavuokrasopimuksella Saksan Bundesliigan Rostock Seawolvesiin. Valtosen kevääseen 2024 asti ulottuva sopimus Manresan kanssa pysyy voimassa.

Valtonen urakoi viime kaudella ACB-liigan yllättäjäjoukkue Manresalle 6,8 pistettä ja 2,4 levypalloa 21,3 minuutissa ottelua kohden. Päättyvällä syyskaudella peliminuutit (12,6/ottelu) jäivät kuitenkin vähiin.

– Syyskausi on ollut hankala monestakin syystä. Totesimme yhdessä Manresan seurajohdon kanssa, että en ole päässyt omalle tasolleni, ja että voisimme etsiä yhteisymmärryksessä ratkaisua, jonka puitteissa saisin mahdollisuuden saada homman paremmin käyntiin toisaalla, Valtonen selvittää Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime kesänä Susijengissä EM-kisadebyyttinsä tehnyt Euran Veivin kasvatti herätti pelaajamarkkinoilla Saksan Bundesliigan nousijajoukkueen Rostock Seawolvesin kiinnostuksen. Rostock on voittanut puolet pelaamastaan kahdeksasta ottelusta.

– Näkemäni perusteella Rostockilla on hyvä nousijajoukkueen buumi päällä ja hyvä meininki muutenkin. Sen perusteella, mitä valmentajan kanssa olen jutellut, organisaatio vaikuttaa tosi ammattimaiselta, Valtonen kertoo ensihavainnoistaan.

– Tavoitteeni on päästä taas omalle tasolleni ja päästä nauttimaan koriksesta. Rostockista on lupailtu isoa roolia ja paljon peliaikaa ja odotan uutta mahdollisuutta innolla.

Valtosen pelikauden 2023–24 kattava kolmas sopimusvuosi Manresan kanssa pysyy voimassa.

– Pelataan Rostockin kanssa tämä kausi loppuun ja ensi kesänä katsotaan tilannetta Manresan kanssa uudelleen.

Valtonen on viides suomalainen Saksan Bundesliigassa kaudella 2022–23. Pelaajista Suomea edustavat Bundesliigassa Valtosen lisäksi Edon Maxhuni (Crailsheim) ja Max Besselink (Göttingen) ja valmentajista Tuomas Iisalo (Bonn) ja Joonas Iisalo (Heidelberg). Saksan toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavat Aatu Kivimäki (Tübingen) ja Luukas Vaara (Hagen) ja valmentaa Danny Jansson (Tübingen).

Lähde: Koripalloliiton tiedote