NBA:n tähdistöottelun aloitusviisikot ovat selvillä. Lauri Markkanen jäi aloitusviisikon ulkopuolelle, mutta hänen toiveensa elävät vahvana.

Konferensseista eniten ääniä saivat LeBron James läntisestä ja Giannis Antetokounmpo itäisestä. He toimivat myös tähdistöjoukkueiden kapteeneina ja huutovalitsevat itselleen joukkueet juuri ennen kuin pallo heitetään ilmaan.

Markkanen sai fanien äänestyksessä yli 1,6 miljoonaa ääntä ja jäi etukenttäpelaajien äänimäärässä seitsemänneksi. Fanien äänet määräävät 50 prosenttia aloitusviisikon äänistä. Loput 50 jakautuvat pelaajien sekä median antamien äänien kesken.

Pelaajat arvostivat Markkasta korkealla ja hän sijoittui pelaajien äänestyksessä neljänneksi. Media puolestaan rankkasi Markkasen viidenneksi. Molemmissa äänestyksissä hän jätti taakseen muun muassa Anthony Davisin, Paul Georgen ja Andrew Wigginsin, jotka keräsivät Markkasta enemmän faniääniä.

Seuraavaksi valmentajat valitsevat tähdistöottelun vaihtopelaajat. Kaiken järjen mukaan Markkasen pitäisi olla mukana, sillä mukaan nostetaan vielä ainakin kolme etukentän pelaajaa.

Läntisestä konferenssista aloitusviisikkoon nousivat Jamesin lisäksi Nikola Jokic sekä Zion Williamson. Takakentältä mukaan nousivat Stephen Curry ja Luka Doncic.

Itäisessä konferenssissa Antetokounmpon lisäksi kunnian aloittaa saivat Kevin Durant, Jayson Tatum, Kyrie Irving ja Donovan Mitchell.

Valmentajien valinnat julkaistaan 2.2. Itse tähdistöottelu pelataan Salt Lake Cityssä 19.2.

NBA Communications

@NBAPR
Three voting groups determined the starters:

• Fans (50%)
• NBA players (25%)
• Media panel 25%)

Complete voting results here: bit.ly/407STIX

Below are the overall scores for the top finishers at each position.