NBA:ssa Lauri Markkanen ja Utah Jazz katkaisivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun Jazz voitti vieraissa Toronto Raptorsin 122-116 (58-61). Markkanen oli liekeissä keräten 23 pistettä, 9 levypalloa ja 5 syöttöä.

Jazz oli vielä noin viisi minuuttia ennen loppusummeria 12 pistettä takana, kunnes utahilaiset aloittivat hurjan kirin. Ensin Jazzin 12-0-juoksu poiki tasatilanteen, kunnes kaksi minuuttia ennen loppua Markkanen upotti Jazzille ensimmäisen johtoaseman sitten ensimmäisen neljänneksen alun.

Kun Jazz sai johdon itselleen, niin vieraat kykenivät pitämään sen loppuun asti.

Juuri NBA:n aloitusviisikkoon nostettu Markkanen tehtaili 23 pistettä, 9 levypalloa, 5 syöttöä ja yhden syötön 38 minuutin peliajalla. Markkanen osui pelitilanneheittonsa 9/20, joista kolmoset 2/7. Vapaaheittoviivalta suomalainen osui 3/3.

Markkasen lisäksi Jazzin pisterikkaimpiin kuuluivat Walker Kessler (23/9) ja Collin Sexton (22/5/6 syöttöä). Raptorsin pistekärjeksi nousi Pascal Siakam (35/6).

Muissa otteluissa Milwaukee venytti voittoputkensa kymmeneen, kun se kaatoi Giannis Antetokounmpon (35/8) vahvan pelin siivittämänä Clippersin. NBA:n kärkijoukkue Boston ei antanut Charlotten yllättää itseään Jayson Tatumin (41) ja Derrick Whiten (33) yltäessä huippusuorituksiin.

Oklahoma Cityn Shai Gilgeous-Alexander (44) oli yön pistekunkku, kun OKC päihitti Damian Lillardin (38) kannatteleman Portlandin. Joel Embiid (35/11) oli jälleen Philadelphian voiton takuumies, kun New York kellistyi Julius Randlen (30/10) ja Jalen Brunsonin (30/7/9) pisterikkaista otteista huolimatta.

Kyrie Irving (25/3/10) otti Dallasin ohjat käsiinsä Luka Doncicin ollessa sivussa kokoonpanosta ja auttoi joukkueensa voittoon Sacramentosta. Detroit ja San Antonio urakoivat kaksi jatkoaikaa, mutta lopulta Detroit nappasi pidemmän korren. Bojan Bogdanovic (32) ja Jalen Duren (30/17) johdattivat Detroitin ilotulitusta ja San Antoniolta nousivat esiin Devonte Graham (31) ja Zach Collins (29/11).

Miami otti voiton Houstonista Jimmy Butlerin (16) viime hetken korilla ja rannikkolaisten pistevastuuta kantoi Tyler Herro (31/9/8). Ja Morant (32/9/9) oli myös lähellä tripla-tuplaa Memphisin voittaessa Minnesotan. Donovan Mitchell (30) ja Evan Mobley (28/13) olivat liian liukkaita New Orleansin pideltäväksi Clevelandin ottaessa voiton.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-San Antonio 138-131
Indiana-Phoenix 104-117
Philadelphia-New York 119-108
Boston-Charlotte 127-116
Toronto-Utah 116-122
Miami-Houston 97-95
Memphis-Minnesota 128-107