Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

Basketball Without Borders on NBA:n 21 vuotta sitten lanseeraama maanosakohtaisten lukioikäisten huippupelaajien leiritys. Nyt Basketball Without Borders kerää jo seitsemättä kertaa maanosien huiput maailmanleirille, johon osallistuu 40 miespuolista pelaajaa 27 maasta.

Basketball Without Borders -maailmanleiri järjestetään Utahin Salt Lake Cityssä NBA:n All-Star-viikonlopun yhteydessä. Leirin ohjelmaan kuuluu erilaisia liikkumis-, heittämis- ja taitotestejä, ammattilaisuuteen evästäviä seminaareja sekä leirin huipentava turnaus. Niin NBA:n henkilökuntaa kuin NBA-pelaajia ja -valmentajia vierailee leirillä opastamassa nuoria lupauksia.

Maailmanleirin päätteeksi pelaajat seuraavat Salt Lake Cityn Vivint Arenassa NBA:n All-Star-ottelua, johon Lauri Markkanen on nimetty ensimmäisenä suomalaispelaajana koskaan.

Miro Little debytoi Susijengissä helmikuun 2022 EM-karsintaikkunassa ja edusti Suomea viime kesän EM-kisoissa Prahassa ja Berliinissä. Little on tähänastisella maajoukkueurallaan pelannut 14 miesten maaottelua 2,1 pisteen, 2,1 syötön ja 1,0 levypallon keskiarvoin. Tällä kaudella Little on edustanut Sunrise Christian Academya Yhdysvaltain high school -kentillä ja siirtyy ensi kaudeksi NCAA-liigaan Baylor Bearsiin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote